Savjeti




ee

ponedjeljak, 21. ožujka 2016.

Kako smo mogli zaboraviti na jetrica!?

Kako smo mogli zaboraviti na jetrica!?


Podsjetiti se na kuhanje s pilećom jetricom koju dosta ljudi izbjegava u širokom luku, premda je cjenovno više nego prihvatljiva i zdrava.

Jetrica kao iznutrice sadrže visok udio minerala i vitamina, a dobar su izvor fosfora, vitamina B12 i vitamina A. Guščja jetrica svakako je gastronomski najcjenjenija od iznutrica, teleća se često koristi u kuhinji dok pileću brojni gledaju kao otpatke.Baš zbog toga Ana Grgić odlučila je napraviti parfe od pileće jetrice kako bi pokazala da može biti izuzetno fina i lijepo prezentirana na tanjuru.


Cijene 500 g pilećih jetrica u trgovinama se kreću od 15 do 20ak kuna od čega možete napraviti nekoliko brzinskih i ukusnih jela. Većina jetricu veže uz klasičnu pripremu s peršinom i lukom u soku koje sama jetrica pusti dok se peče. Jelo možete poslužiti uz kratko kuhano povrće i za svega tridesetak kuna dobijete brz, fin i jeftin ručak. "U hotelu služimo samo guščju jetricu budući da se radi o takvom tipu gostiju dok bih za kućna druženja svakako pripremila paštetu od pileće jetrice", otkrila nam je Ana Grgić uz brzi recept s jetricom koji za petnaestak minuta kod kuće možete pripremiti s dodatkom riže ili tjestenine.


Kod čišćenja jetrice potrebno ju je dobro isprati u vodi, posušiti i odvojiti srce od ostatka jetrice. Maknete sve masnoće, žilice i tamne komadiće, a kako bi znali da je jetrica svježa mora biti čvrsta. Jednostavno je popržite na luku, dodate maslaca, timijana i malo konjaka. Maslac rastopite u odvojenoj posudi i dodajte jetricama. Sve skupa izmješajte štapnim mikserom i stavite u hladnjak da se fino stisne. Cijeli recept za parfe od pilećih jetrica pročitajte ovdje.

Related Posts:

  • Tajna savršenog roštilja Tajna savršenog roštilja Spremajte ukusan i zdrav roštilj uz pomoć saveta Dženifer Nelson, dijetetičarke na klinici "Mejo". Pogledajte koja su osnovna pravila pečenja hrane na usijanom žaru. Ako meso pregori, odstranite… Read More
  • JEDNOSTAVAN TIRAMISU (original recept) – SAV JE PJENAST JEDNOSTAVAN TIRAMISU (original recept) – SAV JE PJENAST Sastojci: 4 žumanjca 100gr šećera u prahu 500gr mascarpone sira 250 ml slatkog vrhnja 2 veća pakovanja piškota (48 komada) 2,5 dcl kuhane jake crne kafe malo ruma P… Read More
  • Trikovi i recepti za neodoljiv roštilj Trikovi i recepti za neodoljiv roštilj Kako bi bili što ukusniji i sočniji, piletinu, govedinu i odreske pre posluživanja ostavite da odstoje desetak minuta. Brzi umaci sjajna su zamena za dugo mariniranje. Ovo su naši pre… Read More
  • GRILOVANO POVRĆE GRILOVANO POVRĆE POTREBNO JE 0,5 kg tikvica, 0,5 kg paradajza, 0,5 kg plavog patlidžana, 200 g ementalera, 3 čena belog luka, 3 kašike maslinovog ulja, kašičica majčine dušice, so, biber PRIPREMA (adsbygoogle = wind… Read More
  • RECEPT ZA PILETINU KOJI TRBATE ODMA ZAPISATI : MUŽ KAŽE BOLJA NEGO U RESTORANU RECEPT ZA PILETINU KOJI TRBATE ODMA ZAPISATI : MUŽ KAŽE BOLJA NEGO U RESTORANU SASTOJCI: 1/2 kg piletine ( ja sam koristile file ) ulje za prženje (koje volite) 250 dl jogurta bosiok Marinada 2 kašike ulja (koje volite) … Read More

0 komentari:

Objavi komentar

baner