Galete od tunjevine - MRSNO
Za 4 osobe potrebno je: 340 g tunjevine iz konzerve, 250 g pirea od krompira začinjenog pečenim belim lukom, 3 struka mladog crnog luka, 400 g ananasa iz konzerve, 8 listova zelene salate, 1 jaje, 2 kašike svežeg, seckanog bosiljka, ulje, so i biber.
Zagrejte roštilj na srednjoj temperaturi. U činiji pomešajte dobro isceđenu tunjevinu, pire od krompira, seckani mladi luk, jaje i bosiljak. Posolite i pobiberite, dobro izmešajte i oblikujte 8 galeta.
Stavite podmazan aluminijumski pleh na roštilj, zagrejte ga 2-3 minuta, rasporedite galete i pecite 3-4 minuta sa svake strane. Na još toplom roštilju kratko grilujte kriške ananasa, 1-2 minuta sa svake strane. Operite i isecdite salatu, stavite po 2 lista u svaki tanjir, pa rasporedite galete i ananas. Poslužite uz salatu od krastavca i čeri paradajza.
0 komentari:
Objavi komentar