KROMPIR PAPRIKAŠ DANAS PRAVILA PO OVOM RECEPTU I SVI ODUŠEVLJENI
Sastojci
paprikas1 kg krompira2 paradajza3 glavice crnog luka3 paprikebrasno
aleva paprika
so ili vegeta
biber
persun
lovorov list
Priprema
1.
Luk isecite na tanka rebarca i stavite na malo ulja da se przi, malo posolite. Kada je skoro przen, dodajte kasiku brasna, pa kad brasno dobije boju dodajte i kasiku aleve paprike. Jos malo proprzite pa zatim dodajte oljusten i isecen paradajz i papriku isecenu na tanke snite. Poklopite i przite povremeno mesajuci dok povrce omeksa.
Onda nalijte mlakom vodom i dodajte krompir isecen na vece komade. Ubacite i lovorov list. Kuvajte jos dok se krompir skuva, a na kraju zacinite vegetom ili posolite, i pospite sitno seckanim ili suvim persunom, i mlevenim biberom po ukusu.
2.
Uz paprikas mozete dodati i neku sniclu, kobasice, mada je meni najlepsi ovako obican. Naravno uz salatu po zelji ili sir…
0 komentari:
Objavi komentar