Oslić u susamu i đumbiru - MRSNO
Za 4 osobe potrebno je: 4 fileta oslića (po 120-150 g), 180 g susama, 2 kašike rendanog đumbira, 80 ml majoneza, 1 kašika rendane kore zelenog limuna, 130 g brašna, 2 jajeta, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika meda, so.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Sipajte brašno u činiju. U dubokom tanjiru umutite jaja sa prstohvatom soli. U manjoj posudi pomešajte susam sa kašikom rendanog đumbira. Uvaljajte filete u brašno, potom ih umočite u jaja i uvaljajte u mešavinu susama i đumbira i stavite u pleh obložen masnim papirom. Pospite uljem i pecite 15-17 minuta. U međuvremenu pomešajte majonez sa preostalim đumbirom, korom zelenog limuna i medom. Pohovane filete poslužite uz sos i prilog po želji.
0 komentari:
Objavi komentar