Savjeti




ee

subota, 23. travnja 2016.

Orada u kukuruznom sosu - MRSNO

Orada u kukuruznom sosu - MRSNO



Za 4 osobe potrebno je: 4 fileta orade bez kožice, 1 glavica crnog luka, 250 g smrznutog kukuruza, 250 ml krem pavlake za kuvanje, 1 kašičica kurkume, 40 g putera, pola kašike brašna, 1 kašičica seckanog belog luka, so i biber.

U šerpi rastopite 20 g putera na srednjoj temperaturi i izdinstajte sitno seckani crni i beli luk 1-2 minuta. Pospite kurkumom i brašnom, promešajte, pržite 1 minuta, pa dodajte kukuruz i krem pavlaku. Posolite i pobiberite i ostavite da se krčka 7-10 minuta na umerenoj temperaturi. U tiganju rastopite preostali puter na srednjoj temperaturi i ispržite filete orade po 2-3 minuta sa svak estrane. Posolite i pobiberite. Izmiksirajte krem sos sa kukuruzom. Pržene filete ribe stavite u tanjir, prelijte sosom i poslužite uz svežu salatu od povrća.





Related Posts:

  • Pet pravila savršenog rižota Pet pravila savršenog rižota                       Kod samih omjera, najbolje se pridržavati pravila 50 g po osobi, ako je riža prilog i 80 g po osobi za rižoto. N… Read More
  • ZAPEČENE KOBASICE U TIJESTU Zapečene kobasice u tijestu Tipično britansko jelo pravim imenom "Toad in tj e hole" što u prijevodu znači "Žaba u rupi". Da! Potječe iz 18.stoljeća koji je navodno napravio neki anonimni pisac što je pisao o hrani.  … Read More
  • Julienne tehnika rezanja povrća Julienne tehnika rezanja povrća Julienne je naziv posebne tehnike rezanja povrća i voća na jednake, tanke štapiće debljine šibica. U pojedinim receptima možete naići na povrće rezano julienne tehnikom a koje se nadalje pr… Read More
  • Aromatizirajte maslac začinima Aromatizirajte maslac začinima Svima je već dobro poznat maslac sa začinskim biljem koji nam je dostupan u skoro svakom supermarketu. Samo mali broj hrabrijih će se upustiti u izradu svog začinskog maslaca. Šteta, jer je… Read More
  • Pljeskavica sa sirom i pikantnim umakom Pljeskavica sa sirom i pikantnim umakom "Male radionice velikih burgera" za sočnu i neobičnu pljeskavicu sa sirom uz karamelizirani luk i pikantni bijeli prilog s kukuruzom. Recept za pljeskavicu sa sirom Sastojci: … Read More

0 komentari:

Objavi komentar

baner