Brioche
Potrebni Sastojci:
svježi kvasac, 15 g za kolače
mlijeko, 30 ml toplo
oštro brašno, 400 g
sol, 1/2 žličice
jaja, 6
maslac, 180 g omekšali
Upute po koracima:
U čistu zdjelicu stavimo svježi kvasac, dodamo mu malo šećera, prelijemo toplim mlijekom i stavimo na stranu na toplo da se diže.
Kada se pjenica digla, brašno stavimo u čistu posudu, dodamo mu pjenicu i omekšali maslac, ulijemo umućena jaja, posolimo, naribamo malo limunove korice i sastojke izradimo u tijesto.
Tijesto sada izvadimo na radnu površinu, a kalupe za brioše premažemo maslacem.
Sada od tijesta odrežemo komad i na radnoj površini, između dlanova napravimo kuglu koju stavljamo u kalup za brioše.
Zatim u sredini tijesta koje je u kalupu, napravimo rupu i rub tijesta premažemo s malo vode.
Sada od preostalog tijesta napravimo manju kuglicu i položimo ju na rupu u tijestu koje je u kalupu.
Ovako pripremljene brioše pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo još 30 minuta da se dižu.
Nakon proteklog vremena brioše stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.
Nakon 25-30 minuta brioše izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohlade, a potom ih poslužimo.
0 komentari:
Objavi komentar