Savjeti




ee

ponedjeljak, 9. svibnja 2016.

Milka torta

Milka torta



Ako tražite savršen recept za posebnu priliku, s Milka tortom ne možete pogriješiti. Mekani biskvit i dvije vrste čokoladne kreme zadovoljit će i one najzahtjevnije goste, a vi se možete opustiti i uživati u proslavi.

Potrebni Sastojci:
Biskvit
šećer437.50 grama


bjelanjak26.25 komad
lješnjaci375 grama
oštro brašno3.75 žlice
Krema
žumanjak26.25 komad
puding od vanilije3.75 vrećice
oštro brašno7.50 žlica
mlijeko1.25 litra
šećer125 grama
maslac312.50 grama
šlag pjena2.50 vrećice
mlijeko125 ml (potrebno za šlag)
Milka čokolada375 grama
Milka bijela čokolada375 grama
Upute po koracima:
Biskvit
Odvojimo 7 bjelanjaka te ih istučemo dok ne dobijemo čvrsti snijeg. Postepeno umiješamo i 150 grama šećera.
Sameljemo 100 grama lješnjaka te im dodamo 1 žlicu brašna. Ubacimo u prethodno pripremljene bjelanjke i dobro promiješamo.
Na kalup za torte stavimo papir za pečenje. Smjesu izlijemo u kalup i pečemo na 180°C oko 20 minuta.



Ponovimo postupak s preostalim bjelanjcima, šećerom, brašnom i lješnjacima tako da na kraju imamo 3 kore biskvita.
Krema
Pomiješamo žumanjke, brašno i puding, a po potrebi možete dodati i malo mlijeka.
Zakuhamo mlijeko i šećer te umiješamo smjesu od žumanjaka. Vratimo na vatru i još malo prokuhamo.
Ostavimo kremu da se ohladi (po potrebi možemo povremeno promiješati). Kada se potpuno ohladila umiješamo maslac.
U 100 ml mlijeka dodamo smjesu za šlag pjenu i mikserom miješamo dok ne dobijemo čvrsti šlag.
Šlag i kremu pomiješamo, a zatim smjesu podijelimo na dva dijela.
Na pari otopimo tamnu čokoladu i umiješamo u prvu polovicu smjese, a u drugu dodamo bijelu čokoladu. Kremu zatim dobro ohladimo.
Na prvu koru biskvita stavimo smjesu s bijelom čokoladom. Položimo drugu koru biskvita i premažemo polovicom kreme s tamnom čokoladom.
Na kraju stavimo i treću koru pa tortu premažemo ostatkom smjese s tamnom čokoladom. Po želji možemo ukrasiti lješnjacima.
Prije posluživanja tortu dobro ohladimo.

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar

baner