3 šalica pileći temeljac 2 žlica maslac, slani 2 žlica ulje maslinovo 1 režanj češnjak 4 kom gljive miješane, razne 1 kom luk ,crveni 0.75 šalica vino bijelo 0.5 šalica gorgonzola 0.33 šalica parmezan sol svježe mljeveni papar 2 šalica riža,arborio Aromatična kombinacija koja će osvojiti sve gurmane Priprema
1 Zagrijte temeljac. 2 U drugoj posudi zagrijte maslac i maslinovo ulje pa na njemu ispirjajte češnjak, gljive, luk i sol. 3 Nakon osam minuta dodajte rižu i ulijte vino. Kuhajte dok vino ne nestane pa ulijte temeljac. Neka se kuha dok ga riža ne upije pa dodajte sireve, posolite i popaprite.
PARADAJZ ČORBA SA ŠAMPINJONIMA
PARADAJZ ČORBA SA ŠAMPINJONIMA
Zimi greje, u letnjem periodu osvežava, savršena za sva godišnja doba, paradajz čorba. Mami svojom veselom bojom i ukusom i to ne samo kao predjelo već uz parče domaćeg hleba ili krutone ov…Read More
TORTA LENJA DOMAĆICA SA JAGODAMA
TORTA LENJA DOMAĆICA SA JAGODAMA
Po samom nazivu torte se može zaključiti da je vrlo laka za pripremu. Ima puno domaćica koje ne vole da peku kore i isto tako da kuvaju fil na pari. Ova torta iako tako lagana mami za par…Read More
KAPRI KOLAČ SA PLAZMOM (VIDEO)
KAPRI KOLAČ SA PLAZMOM(VIDEO)
Definitvno, moji najomiljeniji kolači su oni koji se brzo i lako spremaju. Još ako su sa jagodama u stanju sam da ih jedem svaki dan :D. Jagode prosto mame sa pijačnih tezgi i bilo bi šteta …Read More
ROLAT SA JAGODAMA (VIDEO)
ROLAT SA JAGODAMA (VIDEO)
Sezona jagoda je počela i ja sam naravno morala odmah da napravim neko sočno ukusno zadovoljstvo :). Jagode su neodoljivog ukusa i šta god da se napravi sa njima provereno je odlično. Ovo…Read More
0 komentari:
Objavi komentar