Savjeti


ee

utorak, 3. svibnja 2016.

Gotovo za čas: Rižoto s gljivama i gorgonzolom

Gotovo za čas: Rižoto s gljivama i gorgonzolom



Sastojci
BROJ PORCIJA
-4+



3 šalica
pileći temeljac
2 žlica
maslac, slani
2 žlica
ulje maslinovo
1 režanj
češnjak
4 kom
gljive miješane, razne
1 kom
luk ,crveni
0.75 šalica
vino bijelo
0.5 šalica
gorgonzola
0.33 šalica
parmezan
sol
svježe mljeveni papar
2 šalica
riža,arborio


Aromatična kombinacija koja će osvojiti sve gurmane

Priprema




1 Zagrijte temeljac.

2 U drugoj posudi zagrijte maslac i maslinovo ulje pa na njemu ispirjajte češnjak, gljive, luk i sol.

3 Nakon osam minuta dodajte rižu i ulijte vino. Kuhajte dok vino ne nestane pa ulijte temeljac. Neka se kuha dok ga riža ne upije pa dodajte sireve, posolite i popaprite.

0 komentari:

Objavi komentar

baner