Savjeti


ee

utorak, 3. svibnja 2016.

Brze knedle bez krumpira

Brze knedle bez krumpira


Sastojci
BROJ PORCIJA
-3+


6 dl
vode
60 g
margarina
1 prstohvat
soli
300 g
pšeničnog, glatkog brašna
2 kom
jaja
2 žlica
suncokretovog ulja
4 žlica
krušnih mrvica
voće, namaz


Vrlo jednostavan recept za sve ljubitelje knedli. Brzo se sprema i nema on dosadne gnjavaže oko krumpira!

Priprema


1
Stavite kuhati vodu, margarin i sol u lonac. Kad se zakuhalo, dodajte brašno, pa jaja. Kad se stvorilo tijesto, izvadite i ostavite da se ohladi.

2
Na pobrašnjenu radnu površinu uvaljajte tijesto i oblikujte kuglice. U svaku kuglicu umetnite voće po želji (šljive, višnje, marelice...) ili neki namaz (marmelada, džem, čokolada, sir...).

3
U lonac dodajte vodu i malo soli. Pričekajte da prokuha pa dodajte knedle. Knedle su gotove kad se dignu na površinu vode ( nakon otprilike 10 min ). Izvadite ih na tacnu.

4
U tavu dodajte ulje i krušne mrvice koje se trebaju prepržiti. Uvaljajte knedle u mrvice.

Knedle pospite cimetom u prahu i uz njih poslužite šlag. :-)

0 komentari:

Objavi komentar

baner