Savjeti


ee

srijeda, 4. svibnja 2016.

Kifle sa sirom i hrenovkom

Kifle sa sirom i hrenovkom



Punjene kifle su uvijek hit, a vi sastojke možete prilagoditi svom ukusu.
Sastojci



  • 500 gr brašna
  • ½ kašičice šećera
  • 1 kašilica soli
  • 70 ml mlijeka
  • 150 ml jogurta
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 2 jaja
  • ½ praška za pecivo
  • 1 kvasac

PUNJENJE:

  • hrenovke po želji
  • 200 gr sira po želji
  • 1 bjelance

PREMAZ:




  • 1 žumance
  • 1 kašika vode
  • 50 gr otopljenog putera
Način pripreme
  1. Prosijati brašno pa dodati prašak za pecivo.
  2. Kvasac otopiti u mlakom mlijeku sa šećerom i kašilicom brašna.
  3. Kada se kvasac digne usuti u brašno pa dodati ulje, jogurt i jaje.
  4. Sve dobro umijesiti dok ne dobijete glatko tijesto.
  5. Ostavite ga da se udvostruči.
  6. Umutite bjelanca pa pomiješajte sa sirom.
  7. Tijesto razvucite i oblikujte kifle po želji.
  8. Na svaki komad tijesta stavite punjenje, hrenovku, pa zamotajte.
  9. Ostavite ih da još malo narastu.
  10. Poredati kifle u tepsiju i namazati smjesom od žumanca, vode i otopljenog putera.
  11. Peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni dok ne porumene.

0 komentari:

Objavi komentar

baner