Savjeti




ee

utorak, 3. svibnja 2016.

Pjenica od šafrana s mentom i šumskim voćem

Pjenica od šafrana s mentom i šumskim voćem



Sastojci
BROJ PORCIJA
-6+



4 kom
žumanjak kokošji (sirovi )
2 žlica
šećer, u prahu
10 g
šafran
4 dl
vrhnje za šlag
1 mala žlica
ekstrakt Vanilije
15 dag
šećer, kristal
15 dag
šumsko voće
1 dl
crnog vina
15 list
mente
suha brusnica
bademi
rum


Priprema



1
Žumanjke, šećer u prahu, vaniliju i šafran istući na pari dok ne dobijemo gustu kremu koju potom ohladimo.

2
Posebno istučemo vrhnje za šlag, umiješamo ga u kremu te dodamo rum.

3
Sve dobro umiješamo mikserom i izlijemo u nauljene kalupe.

4
Stavite na hlađenje.

5
Na tavi karamelizirajte šećer kojem dodajete voće i vino . Reducirjte i stavite hladiti.

6
Umakom prelijete kremu. Dekorirate bademima i mentom te poslužite!

Poslužiti što hladnije

Related Posts:

  • Tajna savršenog roštilja Tajna savršenog roštilja Spremajte ukusan i zdrav roštilj uz pomoć saveta Dženifer Nelson, dijetetičarke na klinici "Mejo". Pogledajte koja su osnovna pravila pečenja hrane na usijanom žaru. Ako meso pregori, odstranite… Read More
  • JEDNOSTAVAN TIRAMISU (original recept) – SAV JE PJENAST JEDNOSTAVAN TIRAMISU (original recept) – SAV JE PJENAST Sastojci: 4 žumanjca 100gr šećera u prahu 500gr mascarpone sira 250 ml slatkog vrhnja 2 veća pakovanja piškota (48 komada) 2,5 dcl kuhane jake crne kafe malo ruma P… Read More
  • Trikovi i recepti za neodoljiv roštilj Trikovi i recepti za neodoljiv roštilj Kako bi bili što ukusniji i sočniji, piletinu, govedinu i odreske pre posluživanja ostavite da odstoje desetak minuta. Brzi umaci sjajna su zamena za dugo mariniranje. Ovo su naši pre… Read More
  • RECEPT ZA PILETINU KOJI TRBATE ODMA ZAPISATI : MUŽ KAŽE BOLJA NEGO U RESTORANU RECEPT ZA PILETINU KOJI TRBATE ODMA ZAPISATI : MUŽ KAŽE BOLJA NEGO U RESTORANU SASTOJCI: 1/2 kg piletine ( ja sam koristile file ) ulje za prženje (koje volite) 250 dl jogurta bosiok Marinada 2 kašike ulja (koje volite) … Read More
  • GRILOVANO POVRĆE GRILOVANO POVRĆE POTREBNO JE 0,5 kg tikvica, 0,5 kg paradajza, 0,5 kg plavog patlidžana, 200 g ementalera, 3 čena belog luka, 3 kašike maslinovog ulja, kašičica majčine dušice, so, biber PRIPREMA (adsbygoogle = wind… Read More

0 komentari:

Objavi komentar

baner