4 kom žumanjak kokošji (sirovi ) 2 žlica šećer, u prahu 10 g šafran 4 dl vrhnje za šlag 1 mala žlica ekstrakt Vanilije 15 dag šećer, kristal 15 dag šumsko voće 1 dl crnog vina 15 list mente suha brusnica bademi rum Priprema
1 Žumanjke, šećer u prahu, vaniliju i šafran istući na pari dok ne dobijemo gustu kremu koju potom ohladimo. 2 Posebno istučemo vrhnje za šlag, umiješamo ga u kremu te dodamo rum. 3 Sve dobro umiješamo mikserom i izlijemo u nauljene kalupe. 4 Stavite na hlađenje. 5 Na tavi karamelizirajte šećer kojem dodajete voće i vino . Reducirjte i stavite hladiti. 6 Umakom prelijete kremu. Dekorirate bademima i mentom te poslužite! Poslužiti što hladnije
Tajna savršenog roštilja
Tajna savršenog roštilja
Spremajte ukusan i zdrav roštilj uz pomoć saveta Dženifer Nelson, dijetetičarke na klinici "Mejo". Pogledajte koja su osnovna pravila pečenja hrane na usijanom žaru.
Ako meso pregori, odstranite…Read More
JEDNOSTAVAN TIRAMISU (original recept) – SAV JE PJENAST
JEDNOSTAVAN TIRAMISU (original recept) – SAV JE PJENAST
Sastojci:
4 žumanjca
100gr šećera u prahu
500gr mascarpone sira
250 ml slatkog vrhnja
2 veća pakovanja piškota (48 komada)
2,5 dcl kuhane jake crne kafe
malo ruma
P…Read More
Trikovi i recepti za neodoljiv roštilj
Trikovi i recepti za neodoljiv roštilj
Kako bi bili što ukusniji i sočniji, piletinu, govedinu i odreske pre posluživanja ostavite da odstoje desetak minuta. Brzi umaci sjajna su zamena za dugo mariniranje. Ovo su naši pre…Read More
GRILOVANO POVRĆE
GRILOVANO POVRĆE
POTREBNO JE
0,5 kg tikvica, 0,5 kg paradajza, 0,5 kg plavog patlidžana, 200 g ementalera, 3 čena belog luka, 3 kašike maslinovog ulja, kašičica majčine dušice, so, biber
PRIPREMA
(adsbygoogle = wind…Read More
0 komentari:
Objavi komentar