Savjeti


ee

utorak, 3. svibnja 2016.

Preklopljena pizza

Preklopljena pizza


Sastojci
BROJ PORCIJA
-4+



200 g
šampinjoni (uzgojeni)
1 kom
paprika, zelena
2 kom
jaje kokošje
peršin, list
200 g
mozzarella
ulje maslinovo
500 g
tijesto za pizzu
200 g
šunka, mršava
200 g
gouda punomasni


Sočna verzija pizze sa zlatnim i hrskavim tijestom

Priprema




1 Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Istucite jaja i pomiješajte s peršinom.

2 Polovicu te smjese ulijte u posudu i umiješajte mozzarellu, a drugu polovicu ostavite da njome premažete tijesto.

3 Razvucite tijesto i podijelite ga na pravokutnike. Na pola pravokutnika premažite smjesu jaja i mozzarelle, dodajte salamu te narezanu papriku i šampinjone.

4 Preklopite tijesto i na papiru za pečenje pecite 15 minuta. Izvadite, premažite preostalom smjesom jaja i mozzarelle pa pecite još desetak minuta. Kad se ispeče, za sjaj premažite maslinovim uljem.

5 Savjet: Nakon što ste zarolali calzone, premažite tijesto maslinovim uljem. To će učiniti koru zlatnom i hrskavijom. Premažite još jedanput, odmah nakon što izvadite calzone iz pećnice, kako bi kora bila sjajnija i ukusnija.

0 komentari:

Objavi komentar

baner