Prhke rafaelo kiflice
Sastojci
za testo
250g putera ili margarina
200ml jogurta
1solja(2dl) secera
prstohvat soli
1 jaje
600g brasna +50g kokosa
1 prasak za pecivo
1 vanil secer
za fil
600ml mleka
2 pudinga od vanile
100g kokosa
4kasike secera
1kasika arome vanile
jos..za posipanje..
secer u prahu
kokos
Priprema
1.
Prvo pripremite fil :
U serpu sipate 500 ml. mleka ,stavite na sporet da prokuva zajedno sa aromom vanile i secerom.
U ostatak mleka razmutite puding.
Kada mleko prokuva sklonite sa vatre,dodajte puding,mesajte zicom da se ne stvore grudvice,vratite na vatru i mesajte dok se ne zgusne.
Dodajte kokos i promesajte.
pogacice-sa-sirom-renataju-79288a1b441c774a37ee13d732f06604_view_l
2.
Za koru:
Omeksajte puter,dodajte secer i mutite mikserom,dodajte vanil secer,prstohvat soli i 1 jaje sve zajedno umutite pa dodajte jogurt,umutite pa dodajte kokos 50g i brasno,ali ne svu kolicinu nego oko 500g i prasak za pecivo.
Kada sam dodala brasno mesala sam testo drvenom varjacom i dodavala ostatak brasna.
Testo treba da bude mekano,ali ne sme da se lepi.
3.
Podelite na 2 jufkice i razvijte oklagijom u krug.
Testo razvijajte po pobrasnjenoj povrsini i po njemu posipate brasno.
Neka vam bude debljine 3mm ni debelo ni jako tanko da se providi.
Secite nozem na trouglove na 16 delova,ako zelite manj ekiflice mozete i na 32 dela.
3
4.
Fil sa kokosom podelite na 2 dela.
Pravite kuglice velicine manjeg oraha i pravite valjcice tako da vam stanu na testo ,ukupno 16 valjaka(ako pravite manje kiflice ,ako ste sekli testo na 32 dela,onda 32 valjka)
4
5.
Zamotajte kiflice,nije potrebno da krajeve savijate ka filu,jer fil nece curiti prilikom pecena,upravo i treba da se vidi kao na slici,kiflice budu dekorativnije.
5
6.
Kiflice redjati u pleh koji ste oblozili pek papirom.
Peci na 200 stepeni 15 minuta,treba fino da pocinju da rumene i onda ih vadite iz rerne treba vise da ostanu bele,videcete kad otvorite rernu pa ako su dole pecene i gore malko rumene,gotove su.
6
7.
U cinijicu promesate kokos i secer u prahu i tako vruce,pecene kiflice uvaljate i redjate na tacnu za posluzenje 🙂
7
8.
uzivajte u njihovom divnom i neznom ukusu 🙂
0 komentari:
Objavi komentar