Savjeti


ee

petak, 13. svibnja 2016.

BRZI KOLAČ SA JAGODAMA TAKO SOČAN DA ĆETE GA POŽELJETI SVAKI DAN

BRZI KOLAČ SA JAGODAMA TAKO SOČAN DA ĆETE GA POŽELJETI SVAKI DAN



Potrebno:
4 jaja
30 dag pšeničnog grisa
20 dag pšeničnog brašna
15 dag šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
50 dag jogurta
12 dag maslaca
Za namakanje biskvita: 125 ml vode, 15 dag šećera, sok 3 limuna ili limete
I još: 1 kg jagoda, 2 omota Dr. Oetker Preljeva za torte Fix crvenog

Priprema:



Za biskvit mikserom izraditi maslac, dodati šećer i vanilin šećer pa miksati dok ne postane kompaktno. Dodati tada jedno po jedno jaje a potom i jogurt.
Pomiješati brašno, prašak za pecivo i gris pa postepeno dodati u smjesu od jaja i jogurta.
Izliti na namašćen i pobrašnjen lim za pečenje pa peći u pećnici na 180*C 30 minuta.
Za to vrijeme pripremiti preljev za namakanje biskvita tako da se zakuha voda i šećer i na kraju se umiješa sok od limuna.
Topli kolač preliti preljevom, izbockati ga na nekoliko mjesta vilicom i pustiti da se ohladi i upije sva tekućina.
Po cijeloj površini kolača rasporediti očišćene i narezane jagode pa ih preliti crvenim preljevom za torte. Preljev se pripremi tako da se sadržaj vrećice pomiješa sa količinom vruće vode naznačenom u uputi na omotu i gotovo je u doslovce pola minute.
Ohladiti, rezati na kocke i poslužiti!

0 komentari:

Objavi komentar

baner