Savjeti


ee

utorak, 3. svibnja 2016.

Saznajte kako se rade popečci od krumpira

Saznajte kako se rade popečci od krumpira


Sastojci
BROJ PORCIJA
-4+



3 kom
krumpir, zreli
0.5 kom
luk ,crveni
40 g
glatko brašno
1 kom
jaje kokošje
1.5 dl
ulje suncokretovo
sol
papar


Priprema



1 Isperite naribani krumpir pod mlazom, dok voda ne bude čista. Ocijedite i dobro osušite pritiščući paprinatim ručnicima ili krpom.

2 Osušeni naribani krumpir stavite u zdjelu pa umiješajte luk, brašno i razmućeno jaje.

3 U velikoj tavi zagrijte ulje. U kipuće ulje stavljajte peći količinu smjese koja stane u žlicu, a zatim je spljoštite.

4 Pecite sa svake strane bar 5 minuta, na srednje do jakoj vatri ili dok poprimi lijepu smeđu boju.

5 Pečene popečke odložite na papirnati ručnik da upije višak ulja te odmah servirajte.

Poslužite toplo.

0 komentari:

Objavi komentar

baner