Savjeti


ee

utorak, 3. svibnja 2016.

Zapečeni njoki u umaku od rajčica

Zapečeni njoki u umaku od rajčica



Sastojci
BROJ PORCIJA
-4+



300 g
njoki
400 g
rajčica, crvena
1 kom
ljubičasti luk
4 režanj
češnjak
1 žličica
origano
1 vezica
bosiljak, vezica
200 g
mozzarella
100 g
grana padano
1 žličica
šećer, kristal
10 kom
masline, crne
3 žlica
ulje maslinovo
sol
papar


Njoki uronjeni u sočni umak od rajčica i obogaćeni zamamnim okusom rastopljene mozzarelle i parmezana

Priprema



1 Luk i češnjak narežite na sitno. Rajčice zarežite na par mjesta, uronite ih u vruću vodu na 10-ak sekundi pa ih premjestite u posudu s hladnom vodom. Uklonite im kožicu pa ih narežite na kockice.

2 Na maslinovom ulju popržite luk dok ne postane staklast, dodajte češnjak, promiješajte pa dodajte kockice rajčica, posolite, popaprite i dodajte listiće suhog origana. Kuhajte 15-min na umjerenoj vatri.

3 Štapnim mikserom grubo usitnite umak, dodajte šećer i dotjerajte okus. Maknite s vatre.

4 Njoke kuhajte u proključaloj, slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu, dobro ih ocijedite pa dodajte u vatrostalnu posudu.

5 Prelijte ih umakom od rajčice, na vrh posložite kriške mozzarelle i dodajte masline. Zapecite 10 min na 200°C

6 Njoke pospite svježe naribanim grana padanom i listićima svježeg bosiljka.

0 komentari:

Objavi komentar

baner