Zapečeni njoki u umaku od rajčica
Sastojci
BROJ PORCIJA
-4+
300 g
njoki
400 g
rajčica, crvena
1 kom
ljubičasti luk
4 režanj
češnjak
1 žličica
origano
1 vezica
bosiljak, vezica
200 g
mozzarella
100 g
grana padano
1 žličica
šećer, kristal
10 kom
masline, crne
3 žlica
ulje maslinovo
sol
papar
Njoki uronjeni u sočni umak od rajčica i obogaćeni zamamnim okusom rastopljene mozzarelle i parmezana
Priprema
1 Luk i češnjak narežite na sitno. Rajčice zarežite na par mjesta, uronite ih u vruću vodu na 10-ak sekundi pa ih premjestite u posudu s hladnom vodom. Uklonite im kožicu pa ih narežite na kockice.
2 Na maslinovom ulju popržite luk dok ne postane staklast, dodajte češnjak, promiješajte pa dodajte kockice rajčica, posolite, popaprite i dodajte listiće suhog origana. Kuhajte 15-min na umjerenoj vatri.
3 Štapnim mikserom grubo usitnite umak, dodajte šećer i dotjerajte okus. Maknite s vatre.
4 Njoke kuhajte u proključaloj, slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu, dobro ih ocijedite pa dodajte u vatrostalnu posudu.
5 Prelijte ih umakom od rajčice, na vrh posložite kriške mozzarelle i dodajte masline. Zapecite 10 min na 200°C
6 Njoke pospite svježe naribanim grana padanom i listićima svježeg bosiljka.
0 komentari:
Objavi komentar