Savjeti


ee

utorak, 24. svibnja 2016.

TORTA TUFAHIJA - BILA JE NAMIJENJENA ZA KĆERKIN DOLAZAK, MEĐUTIM SAMA SAM JE SMAZALA I SAD MORAM PRAVITI NOVU!

TORTA TUFAHIJA - BILA JE NAMIJENJENA ZA KĆERKIN DOLAZAK, MEĐUTIM SAMA SAM JE SMAZALA I SAD MORAM PRAVITI NOVU!




Sastojci
  • 6-7 jabuka
  • voda
  • šećer
  • orah
  • grožđice
  • cimet
Za biskvit
  • 5 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 5 žlica brašna
Za ukrašavanje
  • šlag
  • šarene mrvice
Priprema




Jabuke oguliti, sredinu izdubiti. Staviti u višu posudu koja je napunjena s vodom i šećerom, samo da prekrije dno. Jabuke napuniti s orasima i grožđicama i posuti cimetom. Peći u pećnici dok jabuke ne omekšaju. Preliti smjesom za biskvit i peći dok ne bude gotovo. Može se još u biskvit staviti grožđice. Kada se ohladi, okrenuti kolač naopačke. i ukrasiti.

0 komentari:

Objavi komentar

baner