Savjeti




ee

petak, 17. lipnja 2016.

PILEĆA ČORBA…Veoma ukusna, uz dodatak povrca po Vasem izboru moze da bude i glavno jelo (veoma je sita)

PILEĆA ČORBA…Veoma ukusna, uz dodatak povrca po Vasem izboru moze da bude i glavno jelo (veoma je sita)



Sastojci
3 lista dimljene sunke-seckane na kockice
500 g pileceg belog mesa-seckanog
25 g maslac
3 srednja krompira-seckana na kockica
3 srednja luka-seckana
600 ml pilece supe (napravljene od kocke)

600 ml mleka
100 g kukuruza u zrnu
150 ml pavlake za kuvanje(double cream)
2 kasike seckanog persunovog lista
zacini (so, biber, vegeta)


Priprema
1.
U vecoj serpi prziti sunku i piletinu 10 minuta.
Ja sam koristila sunku u listovima a Vi naravno mozete koristiti bilu koju vrstu sunke.
Mmmm sada vec lepo mirisi.
2.
Dodati maslac, krompir i luk i kuvati sledecih 15 minuta, stalno mesajuci.
3.
Sada dodati supu od piletine i mleko, pustiti da zakuva potom smanjiti i kuvati narednih 45 minuta. Zaciniti solju, vegetom i biberom po ukusu.
Kukuruz dodajemo u pola kuvanja jer njemu netreba mnogo (ako koristite kukuruz iz konzerve mozete ga dodati u koraku 4 zajedno sa pavlakom i persunom).

4.
Nakon 45 minuta kuvanja corbi dodati pavlaku za kuvanje i persun, kuvati jos samo 5 minuta i corba je spremna za serviranje.
Posluživanje
Corbu posluziti topliju uz soda hleb.
Ako zelite sitiju corbu po zelji mozete dodati bilo koju vrstu povrca, poriluk, celer, mrkvu, kukuruz zameniti graskom, ili koristiti obe vrste, pa cak i mini kukuruzice na klipu sve po Vasem ukusu.

Related Posts:

  • PILEĆA ČORBA…Veoma ukusna, uz dodatak povrca po Vasem izboru moze da bude i glavno jelo (veoma je sita) PILEĆA ČORBA…Veoma ukusna, uz dodatak povrca po Vasem izboru moze da bude i glavno jelo (veoma je sita) Sastojci 3 lista dimljene sunke-seckane na kockice 500 g pileceg belog mesa-seckanog 25 g maslac 3 srednja krompira-… Read More
  • PARADAJZ ČORBA SA ŠAMPINJONIMA PARADAJZ ČORBA SA ŠAMPINJONIMA Zimi greje, u letnjem periodu osvežava, savršena za sva godišnja doba, paradajz čorba. Mami svojom veselom bojom i ukusom i to ne samo kao predjelo već uz parče domaćeg hleba ili krutone ov… Read More
  • Potaž od tikvice i celera - POSNO Potaž od tikvice i celera - POSNO (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Za 8 osoba potrebno je: 5 mladih tikvica srednje veličine, 2 glavice crnog luka, 2 stabljike celera, 120 g belog pirinča, 1,6 dl s… Read More
  • Šarena juhica Šarena juhica Juha u koju ide svo povrće koje imate u frižderu i šaka mljevenog mesa. Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 300 gr mljevene junetine 1 luk 2 mrkve 3 čehne bijelog luka 1 konze… Read More

0 komentari:

Objavi komentar

baner