Savjeti




ee

četvrtak, 9. lipnja 2016.

TURSKA POGAČA SA SIROM!

TURSKA POGAČA SA SIROM!


TURSKA POGAČA SA SIROM! UKUSNA LISNATA POGAČA PUNJENA SA SIROM
Sastojci:
    • 400gr Pšeničnog oštrog brašna Podravka
    • 200ml mleka
    • 50gr svežeg kvasca
    • 2 jaja
    • 70gr margarina ili maslaca
    • 1 kašika soli
    • 1 kašičica šećera
  • za fil 250gr belog sira
  • za fil 1 žumance
  • za premaz nepečenih pogačica 1 neumućeno belance
  • za posipanje 2 kašika susama
  • za posipanje 2 kašike semenki susama
  • za premaz 70gr margarina ili putera


Priprema:
Priprema testa: mleko i vodu smlačiti, pa u to dodati brašno, kvasac, so, šečer, margarin i jaja. Umesiti finu glatku loptu i pustiti da nadođe. Zatim testo premesiti i podeliti na lopte, svaku loptu razviti i iseći u trake ali ne baš do kraja   premazati sa omekšalim puterom pa preko isečenih tračica  staviti fil od sira.Smotati pogačicu premazati  neumućenim belancetom, posuti semenkama Pogačice ostaviti 10 minuta da nadodju i  peći na 250 stepeni 20 minuta. Prijatno
Priprema fila   Sir izgnječiti dodati žumance i soli po ukusu .

Related Posts:

  • Nabujak od kelja Nabujak od kelja Kelj je posljednih godina postao prava zvijezda zimskih dana Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 800 g kelj lisnati 250 g mljeveno meso 50 g slanina suha, masna 1 kom luk ,… Read More
  • Tjestenina s inćunima, rajčicom i tunom Tjestenina s inćunima, rajčicom i tunom VRIJEME PRIPREME do 15 min Inćuni i tuna su rajska kombinacija s tjesteninom, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci BROJ PORCIJA -2+ 200 g tjestenina… Read More
  • Brzi ljetni sataraš Brzi ljetni sataraš VRIJEME PRIPREME do 15 min Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 10 kom Paprika 2 kom Rajčica 3 kom Luk 1 kom Češnjak 2 mala žlica Sol Papar Peršin Priprema 1 Narezati l… Read More
  • Pet pravila savršenog rižota Pet pravila savršenog rižota                       Kod samih omjera, najbolje se pridržavati pravila 50 g po osobi, ako je riža prilog i 80 g po osobi za rižoto. N… Read More
  • Proljetni rižoto s mladim lukom Proljetni rižoto s mladim lukom Kad smo kao blogerski zadatak dobili jelo s mladim lukom, nisam imala uopće ideju što spremiti. Mladi luk koristim u svježim salatama ili eventualno nekom proljetnom varivu, ali nekako ga … Read More

0 komentari:

Objavi komentar

baner