Savjeti




ee

četvrtak, 9. lipnja 2016.

PREKRASNE KREMASTE KOCKE JEDNOSTAVNE PRIPREME I ODLIČNOG OKUSA ..

PREKRASNE KREMASTE KOCKE JEDNOSTAVNE PRIPREME I ODLIČNOG OKUSA ..


PREKRASNE KREMASTE KOCKE JEDNOSTAVNE PRIPREME I ODLIČNOG OKUSA ..
SASTOJCI
Biskvit
  • 6 bjelanjaka
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica oštrog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 2 žlice kakaa
  • 2 dcl prokuhanog hladnog mlijeka
Krema:
  • 6 žumanjaka
  • 6 žlica šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 4 žlice vode

  • 1 L biljnog vrhnja za šlag
  • 3 želatine u prahu
  • 6 dkg otopljene mliječne čokolade
PRIRPEMA
biskvita
Izmiješajte pjenasto bijelanjke uz postupno dodavanje šećera. U čvrsti snijeg lagano kuhačom umiješjte brašno koje ste prethodno pomiješali sa praškom za pecivo i kakaom. Dno kalupa obložite masnim papirom za pečenje .Biskvit pecite u lim cca 37*26 cm oko 30min na 150 C.
Topli biskvit prelijte mlijekom!



kreme
Žumanjke pjenasto umiješajte sa šećerom , vanilin šećerom i vodom tako da dobijete pjenastu bijelu smjesu .Stavite na štednjak na najmanju temperaturu i kuhajte dok ne postane gusto ( treba strpljenja jer se kuha na vrlo malu temperaturu da se žumanjci ne zgrudnu). Kada se smjesa počela da sjaji skinite sa štednjaka. Ohladite, uz povremeno miješanje.
Kada se krema ohladi ,rastopite želatinu u prahu prema upustvima na vrećici. Nakon 10min otopite očvrstnutu želatinu na pari.
Biljno vrhnje izmiksajte i u njega dodajte žutu kremu. Sada ovu kremu podijelite na dva dijela. U jedan dodajte otopljnu čokoladu.
Sada pola rastopljene želatine dodajte u žutu kremu, premažite koru, pustite da se malo stvrde cca 5min , zatim u smeđu kremu dodajte ostatak želatine i premažite preko žute kreme.
U originalnom recptu ide ovako kora, žuta krema, smeđa krema, šlag( 2 šag pjene iz vrećice). Ja sam na kraju naribala mliječnu čokoladu jer mi se činilo malo preteško, a i čokolada daje poseban ukus u dodiru sa kremom.
Kolać dobro ohladiti i poslužiti!

Related Posts:

  • Hurmašice Hurmašice Hurmašice ili Urmašice, kako ko ih zove su u Bosni starinski, jednostavan kolač. Nije tako popularan kao tulumbe i baklava ali je sigurno jedan od onih koji se najčećše prave. Isto kao baklava i tulumbe se zaliv… Read More
  • Čokoladni baguette Čokoladni baguette Ako niste ljubitelj tamne čokolade možete slobodno iskoristiti i neku slađu verziju. Ali čak i ako niste ljubitelj “tamni” baguette se odlično slaže s raznim pekmezima, džemovima i krem namazima poput b… Read More
  • Keksići s orasima Keksići s orasima Ove keksiće možete praviti u obliku valjka ili čak kuglica, kao što možete primjetiti ja sam se odlučila za obje varijante. S obzirom da sam se već zaželila pripremiti neke fine keksiće, iskoristila s… Read More
  • Kocke s bananama Kocke s bananama Ovaj kolač na prvi pogled podsjeća na bajaderu, mada je dosta mekši i drugačiji. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapravo u njemu dominira okus banane koji se fino slaže sa ostal… Read More
  • Tulumbe Tulumbe Na ovim prostorima tulumbe su tradicionalni kolač Bosanske kuhinje, a potiču još iz Egipta. Jedan od najstarijih kolača koji se i danas jako puno priprema. Mogu vam reći da naizgled pravljenje tulumbi izgleda lako… Read More

0 komentari:

Objavi komentar

baner