ee
nedjelja, 17. srpnja 2016.
JAJA STE UVIJEK SPREMALI NA KLASIČNI NAČIN ALI POSLE OVOG RECEPTA ĆETE PROMIJENITI NAČIN
By A at 18:21:00
No comments
Sastojci:
250 gr kisele pavlake.
8 jaja
malo seckanog peršuna
150 gr rendanog tvrdog sira
1 kašika prezli
1 kašika putera (po želji)
Priprema:
Plići vatrostalni sud podmazati puterom, pa sipati kiselu pavlaku. Jedno po jedno jaje (8 komada) pažljivo razbijati i spuštati u pavlaku. Posuti seckanim pešunom, narendanim tvrdim sirom pomešanim sa malčice prezli i po kojim grumenčićem putera. Peći dok jaja ne očvrsnu, a žumanca ostanu malo rovita (oko 10 minuta, na 220°C). A onda, korica svežeg hleba u ruke i sledi uživancija!
Posluživanje:
Recept je iz Velikog narodnog (Patinog) kuvara (izdanje 1956. godine, str. 107), gde se preko jaja dodaju i komadići slanih inćuna (ringlice). Probala sam i tako, ali su mi bolja jaja u ovoj kombinaciji, samo sa sirom i pavlakom!
0 komentari:
Objavi komentar