Savjeti


ee

nedjelja, 17. srpnja 2016.

SLANE FRULICE, MEKANE KAO DUŠA :)




Sastojci
Za testo:
3 dl mleka
2 jajeta
1/2 kocke svežeg kvasca
1 dl ulja
550 g brašna
200 g margarina
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
Za punjenje:
200 g feta sira
1 dl kisele pavlake
150 g pečenice
po želji ruska salata
Priprema:
U mlakom mleku izmrviti kvasac, dodati mu kašičicu šećera i ostaviti da nadođe. Brašno prosejati, pa mu dodati jaja, malo soli, ulje i nadošli kvasac. Zamesiti mekše testo, formirati loptu, premazati je sa malo ulja i ostaviti da naraste. Kad udvostruči zapreminu, premesiti ga, razviti koru i premazati je trećinom umućenog margarina. Zatim sklopiti kao pismo i ostaviti oko 20 minuta na hladnom. Postupak razvijanja i premazivanja ponoviti još dva puta. Kada je i poslednji put odstojalo, razviti ga u koru i seći trake širine oko tri centimetra. Na podmazane kalupe za šamrolne motati trake testa (ne sasvim, do kraja, kako bi bile manje). Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta. Prohladiti, pa skinuti kalupe. U međuvremenu, pripremiti fil - pomešati feta sir i pavlaku, pa dodati sitno seckanu pečenicu. Ohlađene frulice puniti ovim filom, a jedan deo filovati ruskom salatom (po želji).

0 komentari:

Objavi komentar

baner