Savjeti


ee

nedjelja, 17. srpnja 2016.

PILETINA U SATARAŠ SOSU ZA SAMO 20 MINUTA




Sastojci:
Potrebno je:
oko 500 g pilećih fileta
4 paprike
3 paradajza
2 glavice luka
po želji so
biber
mješavina začina
Za prilog:
po želji krompir
pirinač
tjestenina
Priprema:
Filete isjeći na kockice, pa staviti na zagrijano maslinovo ulje. Začiniti po želji, mješavinom začina i biberom, pa prodinstati. Posebno na ulju propržiti isjeckane paprike, luk, pa kad su proprženi dodati i oljušten i isjeckan paradajz, pa posoliti. Skloniti sa vatre, pa propasirati štapnim mikserom. Propasiranim sataraš sosom preliti piletinu, pa pustiti još par minuta da se krčka na laganoj vatri.

Savet:

Poslužiti uz pire krompir, kuhani pirinač ili tjesteninu!

0 komentari:

Objavi komentar

baner