Savjeti


ee

ponedjeljak, 11. srpnja 2016.

Ljiljan torta




Torta koju ja i moje cure s posla obožovamo i praviti a i jesti.Ona nam je trenutno favorit pa ću je podijeliti s vama.
Sastojci:
Prva kora:
5 bjelanjaka
12 žlica šećera
1 žlica octa
1 žlica oštrog brašna
10 dkg kokosa


Druga kora:
5 bjelanjaka
12 žlica šećera
1 žlica octa
1 žlica oštrog brašna
10 dkg mljevenih oraha

Treća kora:
5 bjelanjaka
12 žlica šećera
1 žlica octa
2 žlice oštrog brašna
10 dkg otopljene čokolade za kuhanje
Krema I :
1 l mlijeka
10 žlica gustina
20 dkg šećera
Krema II :
15 žumanjaka
10 dkg šećera
25 dkg margarina
12,5 dkg maslaca
Još sastojaka za kremu:
10 dkg kokosa
10 dkg mljevenih oraha
10 dkg otopljene čokolade za kuhanje
Ostalo:
1/2 l slatkog vrhnja
Priprema:
Bjelanjke istucite u snijeg, dodajte šećer pa još radite. Dodajte ocat, kokos i na kraju lagano umiješajte brašno. Ovako ponovite za još dviije kore samo što ćete umjesto kokosa dodati orahe odnosno čokoladu. Svaku koru pecite na papiru za pečenje na 180C 30 min. Krema I: Gustin i šećer izmiješajte sa jednim dijelom mlijeka. Preostalo mlijeko stavite da zakuha, lagano sipajte gornju smjesu i skuhajte. Pustite da se ohladi uz povremeno miješanje Krema II : Žumanjke i šećer skuhajte na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Pustite da se ohladi. Margarin i maslac pjenasto izradite i umiješajte u kremu od žumanjaka. Dvije hladne kreme spojite i dobro pjenasto izradite. Kremu podijelite na tri dijela. U jedan dio stavite stavite kokos, u drugi orahe a u treći otopljenu čokoladu. Slažite ovako: Kora od kokosa-krema od kokosa * kora od oraha-krema od oraha * kora od čokolade-krema od čokolade. Tortu izvana premažite tučenim slatkim vrhnjem, i širokim nožem koji stalno ispirete pod vodom, zagladite tortu Kada sa vlažnim nožem zagladite slatko vrhnje, biti će sjajno i neće pucati i nakon dan dva stajanja.

Posluživanje:
Ovu tortu možete dakako praviti i kao četvrtasti kolač koji režete u kocke.

0 komentari:

Objavi komentar

baner