ee
ponedjeljak, 11. srpnja 2016.
SIR – SPIRALE
By A at 01:39:00
No comments
Fine i meke spirale.Testo ne cekate da naraste,vec odma pravite i pecete.Za dorucak ili veceru…..savrseno.
Sastojci:
700 gr. brasno
1 kockica svezi kvasac
1 zlicica soli
pola zlicice secera
2 zlice ulja
oko 250 ml. mlake vode
300 gr. sira
2 zlice kiselog vrhnja
250 gr. margarina
po ukusu susam
Priprema:
U malo malku vodu stavite secer,zlicicu brasna i kavasac.Promesajte,te ostavite sa strane da se kvasac aktivira. U posudu u kojoj ce te mesiti,prosijte brasno.Dodajte sol,ulje i narasli kavasac.Dodavajuci si vode,zamesite meko,glatko i mazno testo koje se nelepi za ruke. Prebacite testo na blago pobrasnjeni radni stol.Podelite testo na 2 loptica.Sad sa valjkom,rastanjite jednu lopticu,te premazite sa omeksalim margarinom (mozete margarin zameniti za puter). U drugu zdelicu,stavite sir,te ga sa viljuskom iznjeciti.Dodajte kiselog vrhnja,promesati da se sve lepo sajedini. Pola od testa,premazati nadjevom od sira.
Sad preklopite testo povrh nadjeva i pritisnite strane sa prstima kao da stipkate.Testo ponovo premazite margarinom te po celoj povrsini nanjeti nadjev.Sad ponovite postupak i sa ostalim testom. Kada ste zavrsili sa ostalim testom,prebacite testo povrh onog prvog.Na drugoj kori,po vrhu nestavljati nadjev,samo na prvu. Sa ostrim nozem secite testo na trake.Sa rukama zamotavajte testo da dobije oblika spirale.Redzajte u pleh oblozen pek papirom. Celu povrsinu spirala premazati uljem,te naneti susam po ukusu (ja nisam stavljala).Stavite peci u predhodno zagrejanoj pecnci na 200 stepeni nekih 30-ak minuta.Procenite sami,jer svaka pecnica nepece isto.Kada testo bude dobilo lepu zlatnu boju,onda su gotove. Dok su jos tople,posluzite savrsene su.Umesto sira,mozete staviti spanac,blitvu….masti na volju.
Related Posts:
NAPRAVITE SAVRŠEN RUČAK ZA MANJE OD POLA SATA: PILETINA SA GLJIVAMA IZ RERNE Ukusno i kremasto. Savršen ručak uz bilo koji prilog. Sastojci: 500 gr pilećih prsa 250 gr šampinjona 150 ml milerama 100 gr gauda sira 3 jaja 1 čehna bijelog luka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});… Read More
Žena koja je svaku noć stavljala češnjak ispod jastuka svog sina. RAZLOG ĆE VAS NATJERATI DA ISTO DO VEĆ VEČERAS URADITE… Češnjak (bijeli luk) je jedna od najzdravijih namirnica koja postoji u cijelom svijetu. Čak su i stari Egipćani sirovi čašnjak žvakali smatrajući ga snažnim antibiotikom, a u moderno doba, najmoćniji spoj koji je pronađen… Read More
5 - MINUTNI KOLAČ SA JAGODAMA...KUPIT ĆE VAS NA PRVI ZALOGAJ Sastojci Jagode 450 g Šećer 170 g Glatko brašno 170 g Jaja 3 kom Recept: 3 cijela jaja s mikserom pomiješajte sa 170 grama šećera. Miksajte sve oko 2 minute dok ne dobijete glatku kremu. U nju kuhačom lagano umutite 170 g… Read More
STAVITE 2 LIMUNA U RERNU, I OSTAVITE OTVORENA VRATA PREKO NOĆI. KAKO SE OVOGA NISMO SJETILI PRIJE! Iako je najbolja opcija otvoriti prozore da u vašu sobu uđe čist zrak, nažalost u tom slučaju vam se stvara novi problem a to su muhe, komarci i ostale razne bube koje jedva čekaju da uđu u vaš dom. Na vašu sreću, postoji… Read More
MAMIN KREMASTI KOLAČ KOJI USPIJEVA SVAKI PUT Recept: :5 belanaca 5 kasika secera, 5 kasika brasna . Umuti sne od belanaca pa dodavati po jednu kasiku secera muteci celo vreme zatim dodati brasno. Peci na 180 stepeni u nauljenoj formi otprilik… Read More
0 komentari:
Objavi komentar