ee
srijeda, 6. srpnja 2016.
OVA TORTA JE LJEPŠA OD SVAKE ČOKOLADE..ZOVU JE KRALJICOM MEĐU TORTAMA..MILKA NOSETTE TORTA
By A at 23:16:00
No comments
Sastojci za jednu koru (potrebne su četiri kore):
6 belanaca
6 kašika šećera
100 g mlevenih oraha
1 kašika brašna
Fil 1:
12 žumanaca
200 g šećera
3 kašike brašna
3 kesice pudinga od vanile
1 l mleka
400 g Noisette milke
250 g margarina
Fil 2:
12 žumanaca
200 g šećera
3 kašike brašna
3 kesice pudinga od vanile
1 l mleka
400 g bele milke
250 g margarina
Još:
750 g krem šlaga
750 ml vode
Priprema:
Za koru, zagrejati rernu na 200 stepeni. Pripremiti pleh 40×33 cm (veliki pleh od električnog šporeta) i u njega staviti pek papir. U jednom tanjiru izmešati mlevene orahe i brašno. Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg. Ostaviti mikser na stranu i dodati orahe i brašno. Izmešati ručno. Masu sipati u pleh i peći na 200 stepeni 15 minuta. Ne prati viljuščice od miksera. Žumanca od prve i druge kore staviti u jednu činiju, poklopiti i staviti u frižider, isto uraditi sa žumancima od treće i četvrte kore. Na isti način pripremiti još tri kore. I kada završite sa pripremom četvrte kore ne morate da perete viljuščice već ih iskoristite za pripremu fila. Za fil 1, žumanca i 100 g šećera mikserom umutite penasto u činiji, dodajte brašno i puding i malo po malo mleka (oko300 ml) da se dobije masa bez grudvica.
Ostatak mleka stavite u šerpu sa 100 g šećera. Kada mleko provri zakuvati fil, smanjiti temperaturu i neprekidno mešati dok se fil ne zgusne. U vruć fil dodajte Noisette milku i umešati da se čokolada istopi. Ostaviti fil da se dobro ohladi. Za fil 2, žumanca i 100 g šećera umutiti penasto u činiji, dodajte brašno i puding i malo po malo mleka da se dobije masa bez grudvica. Ostatak mleka stavite u šerpu sa 100 g šećera. Kad mleko provri zakuvati fil, smanjiti temperaturu i neprekidno mešati dok se fil ne zgusne. U vruć fil dodati belu milku i mešati da se čokolada istopi. Ostaviti da se fil dobro ohladi. Posle pripreme drugog fila oprati viljuščice. Kada se filovi dobro ohlade umutiti krem šlag sa vodom i ostaviti sa strane. Ne prati viljuščice od miksera već istim mutiti margarine.
Pripremiti dve posude i u svaku staviti po 250 g margarina. Penasto umutiti margarine. U prvu posudu dodavati fil sa belom milkom i dobro sjediniti. Dobijen je fil 2. Istim viljuščicama u drugu posudu dodati fil sa Noisette milkom i dobro umutiti. Dobijen je fil 1. Način filovanja: kora – fil 1 – fil 2 – šlag – kora – fil 1 – fil 2 – šlag – kora – fil 1 – fil 2 – šlag – kora – šlag.
Related Posts:
MILKA TORTA! TORTA KOJU BIH JA MOGLA JESTI SVAKI PUT, NAJOMILJENIJA MENI I MOJIM PRIJATELJIMA MILKA TORTA! TORTA KOJU BIH JA MOGLA JESTI SVAKI PUT, NAJOMILJENIJA MENI I MOJIM PRIJATELJIMA Sastojci: Kora: (x3) -3 bjelanjka -3 žlice šećera -50 g mljevenih lješnjaka ili oraha -1/2 žlice brašna (adsbygoogle = w… Read More
Čokomileram kolač! Vrlo brz i jednostavan kolač. Izuzetno je sočan i mirisan Čokomileram kolač! Vrlo brz i jednostavan kolač. Izuzetno je sočan i mirisan Sastojci 250 gr maslaca 350 gr šećera 4 jaja 400 gr milerama 300 gr brašna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 prašak z… Read More
Papučice sa orasima Papučice sa orasima Sastojci za tijesto 200 g putera 200 g krem sira 100 g Šećera ( kristal) 2 kom žumanceta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 450 g Pšenično glatko brašno Podravka mrvica soli od… Read More
RUČAK KOJI ĆE OBRADOVATI SVE VAŠE UKUĆANE…SOČNI KROMPIRIĆI RUČAK KOJI ĆE OBRADOVATI SVE VAŠE UKUĆANE…SOČNI KROMPIRIĆI Nas danasnji rucak,mnogo ukusni i socni,od njih su samo ostali prazni tanjirici… Sastojci 960 g krompira (na cetvrtine isjecenih) 2 sargarepe (na kolutove,140 g)… Read More
KOLAČ KOJEG ĆETE PRAVITI BAREM JEDNOM SEDMIČNO NEMA PEČENJA, A UŽIVAT ĆETE U SVAKOM ZALOGAJU…JA JESAM KOLAČ KOJEG ĆETE PRAVITI BAREM JEDNOM SEDMIČNO NEMA PEČENJA, A UŽIVAT ĆETE U SVAKOM ZALOGAJU…JA JESAM SASTOJCI: jedne gotove kore za rozen-tortu Vanili-krema 1,5 l mlijeka 4 vrećice pudinga od vanilije 10 jušnih žlica še… Read More
0 komentari:
Objavi komentar