ee
srijeda, 6. srpnja 2016.
OVA TORTA JE LJEPŠA OD SVAKE ČOKOLADE..ZOVU JE KRALJICOM MEĐU TORTAMA..MILKA NOSETTE TORTA
By A at 23:16:00
No comments
Sastojci za jednu koru (potrebne su četiri kore):
6 belanaca
6 kašika šećera
100 g mlevenih oraha
1 kašika brašna
Fil 1:
12 žumanaca
200 g šećera
3 kašike brašna
3 kesice pudinga od vanile
1 l mleka
400 g Noisette milke
250 g margarina
Fil 2:
12 žumanaca
200 g šećera
3 kašike brašna
3 kesice pudinga od vanile
1 l mleka
400 g bele milke
250 g margarina
Još:
750 g krem šlaga
750 ml vode
Priprema:
Za koru, zagrejati rernu na 200 stepeni. Pripremiti pleh 40×33 cm (veliki pleh od električnog šporeta) i u njega staviti pek papir. U jednom tanjiru izmešati mlevene orahe i brašno. Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg. Ostaviti mikser na stranu i dodati orahe i brašno. Izmešati ručno. Masu sipati u pleh i peći na 200 stepeni 15 minuta. Ne prati viljuščice od miksera. Žumanca od prve i druge kore staviti u jednu činiju, poklopiti i staviti u frižider, isto uraditi sa žumancima od treće i četvrte kore. Na isti način pripremiti još tri kore. I kada završite sa pripremom četvrte kore ne morate da perete viljuščice već ih iskoristite za pripremu fila. Za fil 1, žumanca i 100 g šećera mikserom umutite penasto u činiji, dodajte brašno i puding i malo po malo mleka (oko300 ml) da se dobije masa bez grudvica.
Ostatak mleka stavite u šerpu sa 100 g šećera. Kada mleko provri zakuvati fil, smanjiti temperaturu i neprekidno mešati dok se fil ne zgusne. U vruć fil dodajte Noisette milku i umešati da se čokolada istopi. Ostaviti fil da se dobro ohladi. Za fil 2, žumanca i 100 g šećera umutiti penasto u činiji, dodajte brašno i puding i malo po malo mleka da se dobije masa bez grudvica. Ostatak mleka stavite u šerpu sa 100 g šećera. Kad mleko provri zakuvati fil, smanjiti temperaturu i neprekidno mešati dok se fil ne zgusne. U vruć fil dodati belu milku i mešati da se čokolada istopi. Ostaviti da se fil dobro ohladi. Posle pripreme drugog fila oprati viljuščice. Kada se filovi dobro ohlade umutiti krem šlag sa vodom i ostaviti sa strane. Ne prati viljuščice od miksera već istim mutiti margarine.
Pripremiti dve posude i u svaku staviti po 250 g margarina. Penasto umutiti margarine. U prvu posudu dodavati fil sa belom milkom i dobro sjediniti. Dobijen je fil 2. Istim viljuščicama u drugu posudu dodati fil sa Noisette milkom i dobro umutiti. Dobijen je fil 1. Način filovanja: kora – fil 1 – fil 2 – šlag – kora – fil 1 – fil 2 – šlag – kora – fil 1 – fil 2 – šlag – kora – šlag.
Related Posts:
KREMASTA TORTA S JAGODAMA O KOJOJ SVI PRIČAJU….JAGODICA BOBICA KREMASTA TORTA S JAGODAMA O KOJOJ SVI PRIČAJU….JAGODICA BOBICA Sastojci kora 15 belanaca 30 kasika secera 12 kasika brasna 3 kasike sirca Fil 1 1 l soka od jagoda 4 kesice pudinga od jagoda Fil 2 15 zuma… Read More
TURSKA POGAČA SA SIROM! TURSKA POGAČA SA SIROM! TURSKA POGAČA SA SIROM! UKUSNA LISNATA POGAČA PUNJENA SA SIROM Sastojci: 400gr Pšeničnog oštrog brašna Podravka 200ml mleka 50gr svežeg kvasca 2 jaja 70gr margarina ili maslaca 1 kašika soli … Read More
ROLADA OD PILETINE I SIRA MORATE JE PROBATI .. ROLADA OD PILETINE I SIRA MORATE JE PROBATI .. Sastojci: 500 gr mljevene puretine 400 gr sitno sjeckane piletine (bijelo meso ili odkošteno meso dobatka) 2 jaja 1 luk srebrenac malo mrkvice i peršuna soli papra i d… Read More
PREKRASNE KREMASTE KOCKE JEDNOSTAVNE PRIPREME I ODLIČNOG OKUSA .. PREKRASNE KREMASTE KOCKE JEDNOSTAVNE PRIPREME I ODLIČNOG OKUSA .. PREKRASNE KREMASTE KOCKE JEDNOSTAVNE PRIPREME I ODLIČNOG OKUSA .. SASTOJCI Biskvit 6 bjelanjaka 6 žlica šećera 6 žlica oštrog brašna 1/2 praška za pec… Read More
Divan i lagan kolac ….toliko je dobar da se topi u ustima ! Divan i lagan kolac ….toliko je dobar da se topi u ustima ! Sastojci 300g secera1 l mljeka100g putera60g gustina120g brasna4 velike kasike kakaa1 vrecica vanilin secerI JOS:100g kokos2 vrecice slag pjene (spremitii … Read More
0 komentari:
Objavi komentar