ee
četvrtak, 7. srpnja 2016.
OVAJ DORUČAK SE TOLIKO SVIDIJO DJECI DA SU REKLI MAMA HOĆEMO OVO SUTRA PONOVO!!!
By A at 01:43:00
No comments
Sastojci
Za njoke
100 gr putera
250 ml vode
1 kaf.kasicica soli
125 gr brasna tip 400- Oštro
100 gr sitno rendanog kackavalja blazeg ukusa
4 kom jaja klase S
Za besamel
100 gr putera
500 ml hladnog mleka
3 sup.kasike brasna tip 400 meko (glatko)
po ukusu so, beli biber, muskatni orascic
20 gr sitno rendanog kackavalja
100 ml kisele ili pavlake za kuvanje
Za posipanje-opciono
50-100 gr gorgonzole
ili 1 saka prezli
Priprema
1.
U serpici uvriti puter, vodu i so, u to dodati brasno i kackavalj, mesati par minuta a zatim skloniti posudu sa sporeta i dodavati jaja, jedni po jedno i svako dobro sjediniti sa masom pre dodavanja sledeceg, tako da se dobije dosta zitko testo kao na slici. Ja sve to radim mikserom.
2.
Ovo testo se vadi kafenom kasicicom i kuva u blago posoljenoj kljucaloj vodi par minuta, otprilke 1 minut posto isplivaju na povrsinu. Vade se kasikom sa rupicama u posudu u kojoj ce te ih zapeci ali je predhodno namazite sa malo putera.
3.
Za besamel proprzite brasno na puteru i u vrelu masu dodajte hladno mleko neprestano mesajuci zicom a kad masa pocne da se zgusnjava dodajte kackavalj, pavlaku pa onda po ukusu, so, biber i muskatni orascic. Besamel prelijte preko njoka i pospite sa komadicima gorgonzole ili tankim slojem prezli i zapecite u predhodno zagrejanoj rerni nekih 15-20 minuta na 160c.( ventilatorska rerna)
Ove njoke na slici su posute obicnim kackavaljem jer MM ne voli plave sireve i prezle ali treba da znate da se hladjenjem kackavalj stegne i postane zilav i po meni nije dobra opcija.
4.
Sve ovo mozete napraviti dan ranije pokriti prozirnom folijom da se ne stvori korica a sutradan staviti posip po zelji i zapeci u rerni.
5.
Napomena
Jako je bitno da koristite ostro brasno jer ono bitno utice na prozracnost samih njoka i cini ih tako mekim i paperjastim.
Peci u dubljem plehu ili posudi jer masa duplo naraste prilikom pecenja pa da vam se ne bi prelila ali ce hladjem malo i splasnuti..
Posluživanje
Sluziti za bilo koju priliku i kad god zelite ali najlepse su blago tople, pre prohladjene (ali ne iz frizidera) nego vruce.
Related Posts:
Ako imate RUPICE U DNU LEĐA vi ste posebni i treba da budete sretni jer to znači da… Venerine rupive ili mali krugovi u dnu leđa kod žena, a kod muškaraca se nazivaju Apolonovim. Ove rupice se vide samo kod ljudi koji imaju genetske predispozicije za to. Niko ne može birati niti uticati da se one vide il… Read More
LISNATE MEKIKE GOTOVE ZA TREN stari,pomalo zaboravljeni recept… Sastojci: 800gr. brasno 2 case(400 ml) mlake vode 2 male kas. so 1/2 kesice prasak za pecivo malo putera(margarin,ulje) sir za punjenje ulje za przenje Priprema: Od celog brasna oduzme se… Read More
RAFAELO KULLICE MAME ZORKE KOJE OBARAJU S NOGU S najnovijeg puta u Makedoniju, vratila sam se, donoseći recepte za još slatkog blaga moje drage mame Zore Terzieve… ovo je njen recept, koji nas je sve oborio s nogu, a moju kćer posebno, jer ih je tako gutala da mi je b… Read More
AMERIČKA DIJETA je oduševila mnoge koji su imali probleme sa kilogramima, i vama će pomoći sigurno!!! Sa dijetom treba početi u ponedjeljak. Sa prvih 6 dana gubite 5 kg, svaki sljedeći dan lakši ste za jedan kilogram. Dakle, svako jutro 1 kg manje, a za 24 dana možete izgubiti do 20 kg sto posto. Vrlo važna napomena – Ak… Read More
MAĐARICA NA BRZAKA TREBA VAM 10-AK MINUTA DA JE SMUĆKATE super,brz i jedostavan kolač.Gotov za nekih 10-ak min. Za ljubitelje cokolade odličan izbor Sastojci KREMASTI BISKVIT 8 dcl vode 20 dkg šećera 1 margarin &nb… Read More
0 komentari:
Objavi komentar