Savjeti




ee

srijeda, 10. kolovoza 2016.

MEKANO I UKUSNO PECIVO ZA SVAKI ZALOGAJ SE OTIMA



Najmekse i najlepse pecivo koje sam ikada pravila! Recept iz sveske moje mame star bar 20 godina!!!
Sastojci
    testo
    1 kg belog brasna tip 400
    1/2l mleka
    2dl tople vode
    1 kockica svezeg kvasca
    1 kesica praska za pecivo
    1 kasicica secera
    1 kasicica soli
    1 soljica ulja
    fil 1
    250gr margarina
    2 zumanceta
    Fil 2
    3 kriske tvrdog kravljeg sira
    1 puna velika kasika kajmaka
    Fil 3
    300 gr sunke
    7-8 kiselih krastavcica
    premazivanje
    2 belanceta
    susam za posipanje

Priprema
    1.
    U toploj vodi razmutiti kocku svezeg kvasca, dodati 1 kasicicu secera i 1 kasicicu brasna i ostaviti na toplom da kvasac nadodje. U serpi ugrejati mleko. Kada kvasac nadodje pomesati ga sa mlekom. U vangli pripremiti brasno, dodati so, prasak za pecivo i sev lepo promesati. U brasno staviti kvasac sa mlekom i vodom i dodati soljicu ulja. Umesti glatko meko testo. Staviti testo u posudu za mesenje i pokriti je suvom i cistom krpom. Ostaviti na toplom da udvostruci velicinu.
    2.
    Dok testo narasta, pripremiti filove.
    Fil 1 - Penasto umutiti margarin sa 2 zumanceta.
    Fil 2 - Izmrviti sir i dobro ga sjediniti sa kajmakom.
    Fil 3 - Sitno iseckati sunku i krastavcice i pomesati.
    3.
    Kada testo udvostruci velicinu, istresti ga na pobrasnjenu radnu povrsinu, premesiti ga i podeliti na dva jednaka dela. Jedan deo rastanjiti u obliku pravougaonika debljine 0.5cm.
    4.

    Potom dobijeni pravougaonik premazati polovinom fila1, pa na njega naneti polovinu fila 2 i polovinu fila 3.
    5.
    Pravougaonik urolati. Rolat rukama pritisnutu kako bi se istanjio i dobio oblik tanjeg pravougaonika.
    6.
    Pravougaoni rastanjeni rolat iseci na trouglove.
    7.
    Trouglove redjati na pleh oblozen pek papirom i premazati ih umucenim belancetom. Posuti sa malo susama.
    8.
    Rernu ugrejati na 200C i peci pecivo oko 20-25 min. Dok se pece prvi pleh od prvog rolata, postupak ponoviti sa drugim delom testa.
    9.
    Od ove mere izadju dva velika pleha od sporeta.
Posluživanje
Sluziti ih tople uz dodatak jogurta ili nekog drugog mlecnog proizvoda po izboru!!!

Related Posts:

  • Potaž od tikvice i celera - POSNO Potaž od tikvice i celera - POSNO (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Za 8 osoba potrebno je: 5 mladih tikvica srednje veličine, 2 glavice crnog luka, 2 stabljike celera, 120 g belog pirinča, 1,6 dl s… Read More
  • Chocolate wafers recipe Chocolate wafers recipe(video) After the mother and grandmother, aunt says the most beautiful cakes !!! These are its wafers that says for years and love them all generations. Quick, tasty and cokoladne- melt in your mout… Read More
  • Galete od tunjevine - MRSNO Galete od tunjevine - MRSNO (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Za 4 osobe potrebno je: 340 g tunjevine iz konzerve, 250 g pirea od krompira začinjenog pečenim belim lukom, 3 struka mladog crnog luka,… Read More
  • Super zdravi muffini s borovnicama Super zdravi muffini s borovnicama U zadnje vrijeme pronalazim što više načina da unesem zdrave, hranjive sastojke u tijelo, a da ne jedem nešto što nije fino.Zadnjih tjedan dana si u školu nosim naranče, jabuke, orase..… Read More
  • Tart od bundeve Tart od bundeve Namjerno sam izbjegla riječ pita u naslovu jer znam da mnogi od vas pitom nazivaju savijaču ili štrudlu, iako savijaču s bučom ipak većina nas zove - bučnica. Bučnica je vjerojatno najpopularniji desert s… Read More

0 komentari:

Objavi komentar

baner