ee
srijeda, 10. kolovoza 2016.
PUNJENE PAPRIKE...RECEPT KOJI JE MNOGE ODUŠEVIO, A VJERUJEM DA ĆE I VAS
By A at 02:33:00
No comments
Veoma je fino, pravim ga i zimi sa susenim paprikama, ali ova letnja varijanta mi je posebno ukusna.
Sastojci
500 g pasulja tetovca
1,5 kg crvene paprike "ajvarke"
3 glavice crnog luka
3-4 cena belog luka
3-4 kasike ulja
1 kasika crvene sitne paprike
zacini vegeta, so, biber, persun
Priprema
1.
Pasulj potopiti u hlatnu vodu i ostaviti preko noci da odstoji.
2.
Prvu vodu u kojoj ste kuvali pasulj baciti. U drugu vodu dodati jednu glavicu sitno naseckanog crnog luka i malo vegete i kuvati pasulj na tihoj vatri da se zrna ne raspadnu. Procediti pasulj i vodu sacuvati.
3.
Na malo ulja izdinstati sitno secene 2 glavice crnog luka, dodati beli luk i sitne crvene paprike. Na to staviti procedjeni pasulj, proprziti ga i dodati soli i bibera po ukusu i persunovog lista. Doliti malo vode u kojoj se pasulj kuvao, samo malo da se razredi. Tako pripremljenim pasuljem puniti ociscene paprike koje treba malo posoliti iznutra. Stavljati paprike u veci pekac ili vatrostalnu posudu. Ako vam je ostalo jos pasulja staviti ga izmedju paprika, preliti sa jos malooo tecnosti i malo ulja. Peci u rerni na 180—200 stepeni oko 1 sat. Kad je gotovo posuti persunovim liscem. Prijatno!
Related Posts:
Losos sa pasuljem i paradajzom - POSNO Losos sa pasuljem i paradajzom - POSNO Za 4 osobe potrebno je: 4 fileta lososa (po 120-150 g), 540 g kuvanog belog pasulja (iz konzerve), 2 paradajza narezana na kocke, 2 kašike svežeg bosiljka, 80 g iseckanih crnih masli… Read More
Jednostavan recept za DOMACI KEKS Jednostavan recept za DOMACI KEKS Ovo je vrlo stari i vrlo jednostavan recept za kekse, ali i vrlo stari način izrade keksa. Tako su se keksi radili dok sam ja bila dijete. Dodatak za profiliranje oblika, koji se stavljao … Read More
Fenjeri Fenjeri Sastojci 550 gr mekog brašna1/2 sviježeg kvasca3 dl mlijeka1 dl ulja1 kašičica šećera1 kašičica soli1 jaje8 pilećih viršli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Priprema1.U manjoj posudi sje… Read More
Piletina i ananas - MRSNO Piletina i ananas - MRSNO Za 4 osobe potrebno je: 4 filea pilećeg belog mesa, četvrtina ananasa isečenog na kriške, 1 crvena paprika, 140 ml slatko kiselog sosa za piletinu, 2 struka mladog crnog luka, 3 kašike ulja, 1 ka… Read More
Kelj čuva zdravlje od glave do pete Kelj čuva zdravlje od glave do pete Dokazano je da što mu je tamnija boja, to je više u njemu beta-karotena, odnosno provitamina A Prisutan u svim godišnjim dobima, ukusan i nutrijentima vrlo bogat, kelj se smatra pravo… Read More
0 komentari:
Objavi komentar