ee
srijeda, 10. kolovoza 2016.
MRAMOR BROWNIE ZA 30 MINUTA :)
By A at 10:10:00
No comments
Sastojci:
Tamni soft brownie
100 gr secera
120 gr secera u prahu
4 M jaja (srednja)
180 gr tamne cokolade sa 70%-75% kakaa
180 gr maslaca neslanog
1/2 sipke vanilije
65 gr glatkog brasna
40 gr prepreceng mljevenog ljesnjaka
1 kasicica praska za pecivo, poravnata
prstohvat soli
Bijeli krem
100 gr ABC sira ili Philadelphije
125 gr svjezeg sira ili quarka sa 10% masnoce
50 gr kiselog vrhnja ili milerama sa 30% masnoce
25 gr secera u prahu (ca 2-2,5 kasike)
15 gr brasna (ca 1 kasika)
1 jaje
1/2 sipke vanilije
Kalup
20x20 cm cetvrtasti
Priprema
1.
Ukljucite pecnicu na 170 stepeni.
2.
Bijeli krem:
Sve sastojke stavite u zdjelu i izmjesajte pjenjacom u homogenu masu. Oko gustoce nema brige, recept je tacno odmjeren ;)
3.
Cokoladni kolac:
Otopite maslac da bude mlako-topao (nikako vruc ili da prokuha), u njemu topite cokoladu i sastruganu srz od pola vanilije. Ako ste spretni sa mikrovalnom, onda je to najlaksi nacin: stavite na 10-15 sekundi, pa polako promjesate. Ovaj postupak ponavljate dok smjesa ne bude tecna i mlaka. Drugi nacin je da stavite maslac i cokoladu zajedno da se tope na pari.
Niposto ne dozvolite da vam smjesa prokuha, ili da bude prevruca da ne mozete staviti prst u nju, jer se na ovaj nacin mjenja tekstura maslaca i cokolade.
Jaja izmiksaje na srednjoj brzini sa secerom dok se secer ne otopi (3-4 min). Dodajte cokoladnu smjesu i kratko izmiksajte na najslabijoj brzini. Kad se povezalo, umiksajte kratko i suhe sastojke. Sve to brzo ide..
4.
Tamnu smjesu rasporedite po kalupu. Preko toga, nanesite kasikom bijelu smjesu. Bijeli krem je rijedji i laksi, pa se zadrzi na povrsini. Zbog toga na par mjesta (otprilike gdje cete ga rezati u kocke) izvrnite kasikom tamnu smjesu sa dna, da bude po vrhu. Kad bude pecen, onda to otprilike daje efekt kao na ovoj slici.
Vrijeme pecenja, sa ovim kalupom i ovom debljinom tijesta je pola sata. Jer ne treba ga prepeci da bude skroz cvrst (i suh), nego da je unutra jos uvijek mekan i socan.. mmmm. Najbolje je da se ohladi u kalupu.
--> U mene je kalup debeo i od keramike, ako imate limeni kalup, pripazite da se po krajevima ne prepece, a u sredini ostane prijesan.. mozda je u ovom slucaju dobro peci na jos blazoj vatri ili pokriti folijom ;)
--> ako nemate ljesnjake, zamjenite basnom (sve skupa 100 gr brasna).
--> super kombinacija sa ovim je kad se po vrhu stavi nekih 15-20 visanja iz kompota.
Posluživanje
Toplo, mlako, ohladjeno, sve dolazi u obzir. Super kolacic uz caj i kavu. Volim kad se kolac savrseno fino da rezati, a ovaj je bas takav.
Related Posts:
Laganooo! Kolač od mrkve bez jaja i mlijeka Laganooo! Kolač od mrkve bez jaja i mlijeka VRIJEME PRIPREME BROJ PORCIJA do 90 min &nbs… Read More
Krumpir sa začinskim biljem Krumpir sa začinskim biljem VRIJEME PRIPREMEdo 60 min Obogatite krumpir sa začinskim biljem za ukusno predjelo ili prilog glavnom jelu Sastojci su : 500 g krumpir, zreli 1 kom luk ,crveni 1 vezica poriluk (cijeli… Read More
Pijte poput Amerikanaca: Rum s maslacem Pijte poput Amerikanaca: Rum s maslacem VRIJEME PRIPREME do 30 min Dodatak maslaca u toplim napicima možda ne zvuči jako primamljivo, no mišljenje ćete promijeniti nakon što probate ovaj popularni američki zimski napi… Read More
Brzi kolač od limuna Brzi kolač od limuna VRIJEME PRIPREME do 30 min Savršen kolač s limunom inspiriran receptom Tee Mamut gotov je za svega pola sata! Sastojci 150 g brašna 0.5 mala žlica praška za pecivo 4 kom jaja 150 g šećera … Read More
Atak na punjeni pileći batak Atak na punjeni pileći batak VRIJEME PRIPREME do 60 min Chef Branko Ognjenović savjetuje kako idealno ispeći pileće meso s neodoljivim punjenjem Sastojci 700 g pileći batak 300 g heljdina kaša 200 g jetra pileća … Read More
0 komentari:
Objavi komentar