ee
srijeda, 17. kolovoza 2016.
NAJBOLJI KOLAČ DO SADA A VIDJET ĆETE I ZAŠTO
By A at 01:10:00
No comments
Sastojci
Biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
2 žlice ulja
3 žlice kakaa
6 žlica brašna
1 prašak za pecivo
Preljev
1 dl šećera
2 dl vode
Krema
7,5 dl mlijeka
2 pudinga od vanilije
1 žlica gustina
10 žlica šećera
25 dag margarina
1 bourbon vanilija šećer
Glazura
13 dag čokolade za kuhanje
6 žlica ulja
Priprema
1.
Jaja izmiksati sa šećerom, dodati ulje i na kraju brašno pomiješano s kakom i praškom za pecivo. Smjesu uliti u lim, veličina moga lima je 26×38 cm. Ispeći. Gotov biskvit malo prohladiti pa zaliti vrućim preljevom.
2.
Za preljev prokuhati vodu sa šećeom.
3.
Krema: 2,5 dl mlijeka izmiješati s pudingom i gustinom, a u ostatak dodati šećer i prokuhati. U provrelo mlijeko dodati smjesu s pudingom. Skuhati gustu kremu. Ohladiti uz povremeno miješanje. U hladnu kremu dodati pjenasto izrađen margarin s bourbon vanilija šećerom, miksati malo duže da krema bude što pjenastija. Premazati po biskvitu i staviti preko noći u hladnjak, a zatim staviti glazuru. Čokoladu i ulje otopiti na pari.
Related Posts:
Slana poslastica s juga Francuske Slana poslastica s juga Francuske Pissaladière je jedno od poznatijih jela južne Francuske gdje se na komade može kupiti u pekarnicama. Tijesto je slično onome za pizzu (samo malo deblje) a fini nadjev od luka, maslina i … Read More
One doista liječe sve: Najbolje proljetne juhe One doista liječe sve: Najbolje proljetne juhe Grašak, šparoge, tikvice... i još mnogo drugog povrća dostupno nam je u proljeće. To nam daje pregršt ideja za razna jela s povrćem pa smo odlučili podijeliti s vama naše pon… Read More
Bosanska baklava Bosanska baklava Moja kuma pravi pravu, tradicionalnu, Bosansku baklavu. Nisam probala nigde bolju. Čudno je to što je jedem već nekoliko godina a nikad nisam pitala za recept. Ovaj put jesam, a uspela sam da uslikam posl… Read More
Pikantne lovačke šnicle Pikantne lovačke šnicle Potrebno: • 8 manjih junećih šnicli • so, biber • brašno • 3 kašike putera • 100 g suhog mesa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); • 1 glavica crnog luka • 400 g šampinjona • … Read More
Sočni domaći burgeri Sočni domaći burgeri Oni koji prate moj blog znaju da nisam baš od brze hrane. U zadnje vrijeme je, doduše, dosta spremam kod kuće, ali je prilagođavam svome ukusu - pa tako jedem integralnu pizzu s povrćem, brzi wok s … Read More
0 komentari:
Objavi komentar