ee
ponedjeljak, 8. kolovoza 2016.
PLAZMA ČOKOLADNI KOLAČ
By A at 02:23:00
No comments
POTREBNO:
Za podlogu:
150 g Moto keksa (ili bilo kojih drugih keksića spojenih nekom kremicom)
150 g Plazma keksa (ili pettit beure)
150 g maslaca
Za kremu:
500 g bijelog kravljeg sira
2 jaja
1 žlica gustina
5 žlica šećera u prahu
1 vanilin šećer
I još:
400 ml milerama + 4 žlice šećera u prahu
Za ganache:
500 ml slatkog vrhnja
150 g tamne čokolade
100 g bijele čokolade
I još: 1 tabla čokolade Milka sa Oreo keksima
PRIPREMA:
Za podlogu usitniti obje vrste keksa. Možete ovo učiniti tako da kekse stavite u vrećicu i izlupate ih batom za meso, a možete ih i samljeti u multipraktiku. Maslac otopiti pa ga pomiješati sa keksima. Dobivenu mješavinu koja je dosta rasipna, utiskati na dno kalupa za tortu (24 cm promjer) kojega ste prethodno premazali maslacem i posipali brašnom. Peći podlogu u pećnici na 170ºC 10 minuta. (ukoliko vam je kalup malo veći ili malo manji, nema veze, jedino što se može dogoditi da vam torta bude malo niža odnosno viša
Za kremu miksati sir par minuta, dodati šećer. Umiksati u kremu jedno po jedno jaje i na kraju žlicu gustina. Na kraju kuhačom umiješati sitno sjeckanu Milku. Dobivenom kremom premazati podlogu koju ste prethogno kratko zapekli. Peći u pećnici na 160ºC 30 min. Tada preko torte premazati sloj kiselog vrhnja kojega ste prethodno pomiješali sa šećerom u prahu, vratiti tortu u pećnicu i peći još 15 minuta. Ohlađenu tortu preliti ganacheom od tamne čokolade i pustiti da se potpuno ohladi i očvrsne.
Za ganache: podijeliti slatko vrhnje u dvije posudice i obje zagrijati. U svaku dodati po jednu vrstu čokolade koju treba otopiti uz neprestano miješanje. Ganache je gotov kada masa postane jednolično smeđa. Hladiti ganache 10-tak minuta uz miješanje kako se sirna krema ne bi topila u dodiru sa toplom čokoladom. Ganache od bijele čokolade je nešto rijeđi i trebat će mu više vremena da se stegne i očvrsne, no njime ćete ionako tortu naknadno ukrašavati. Hladite na sobnoj temperaturi, ne u hladnjaku.
Related Posts:
Debela sam, al baš, baš debela. NAJVEĆI KRIVCI ZBOG MOG IZGLEDA SU MOJI RODITELJI… Debela sam, al baš, baš debela. NAJVEĆI KRIVCI ZBOG MOG IZGLEDA SU MOJI RODITELJI… Debela sam, al baš, baš debela. NAJVEĆI KRIVCI ZBOG MOG IZGLEDA SU MOJI RODITELJI… Zdrava hrana za njih je nepoznanica, kobasice, salame… Read More
OSVJEŽIT ĆE VAS POPUT ČOKOLADNOG SLADOLEDA A ZA TO VAM TREBAJU SAMO 2 SASTOJKA OSVJEŽIT ĆE VAS POPUT ČOKOLADNOG SLADOLEDA A ZA TO VAM TREBAJU SAMO 2 SASTOJKA Ovaj recept je IDEALAN za letnje dane,a najbolje od svega je što se pravi veoma brzo Sastojci: - 265 grama crne čokolade (za dijetalnu verz… Read More
RECEPT ZA ZDRAVI KOMPOT OD RAZNOG VOĆA RECEPT ZA ZDRAVI KOMPOT OD RAZNOG VOĆA Ovako me je naucila komsika Bosa, tako pravim vec godinama od raznog voca. Sastojci: 1 kg voća (kajsija, bresaka, dunja, krusaka, šljiva, višanja) 1 l vode 1/2 kesice limontusa 4-5 … Read More
ČUDO OD ČOKOLADE ČUDO OD ČOKOLADE Sastojci: Biskvit 4 jaja 10 dkg šećera 20 dkg margarina 10 dkg čokolade za kuhanje 4 žlice brašna 1 prašak za pecivo Krema (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 0,5 l slatkog vrhnja 2… Read More
KOLAČ KOJI JE ZALUDEO MILIONE LJUDI U SVIJETU SADA MOŽETE NAPRAVITI KOD KUĆE VRLO LAKO KOLAČ KOJI JE ZALUDEO MILIONE LJUDI U SVIJETU SADA MOŽETE NAPRAVITI KOD KUĆE VRLO LAKO Ako ga još niste probali znajte da je hrskav i sladak, a dominantan ukus zavisi od toga u šta ste ga uvaljali. Lepši je vruć, ali i h… Read More
0 komentari:
Objavi komentar