Savjeti


ee

srijeda, 10. kolovoza 2016.

Slastica za koje originalni recept ne postoji jer svaka domaćica ljubomorno čuva trikove koje njihove čine najboljima. Ovaj recept garantira najsočnije krafne bez upijanja masnoća koje su se najviše približile originalima.....!!



Sastojci

450g brašna
30g šećera
1 limun ili vanili šećer
1 vrećica suhog kvasca
40g otopljenog maslaca
1 žličica soli
1 jaja
200ml mlijeka
cimet i šećer za posipanje

Priprema
1.
od ovih sastojaka umjesite glatko tijesto
2.
Kada je tijesto naraslo podijelite ga na 16 loptica.
Svaku lopticu razvaljajte u valjčić.
Držite ga za jedan rub a drugim dlanom uvrnite kao na slici.
3.
Rubove dobro pritisnite i pustite da se diže
4.
Frigajte u dubokom ulju kao i sve druge krafne
5.
Uvaljajte u mješavinu šećera i cimeta

0 komentari:

Objavi komentar

baner