Savjeti


ee

ponedjeljak, 1. veljače 2016.

Minjoni s pistacijom i mandarinama

Minjoni s pistacijom i mandarinama


Kolačić neobične kombinacije kojeg svakako valja probati

Kad planiram Božićne kolače, obično si zadam više nego što uopće stignem. Tako sam planirala i ove minjone. Ja mislim da ih želim već dva Božića, a kako se rade zadnji tren nikada ne dođu na red. Zato sam odlučila sada kad je sve prošlo napraviti ove jednostavne kolačiće. Mmmm, tope se u ustima, a kad se razvije aroma mandarina i hrskavost pistacija, divota!


Za tijesto:

150 g omekšalog maslaca
80 g šećera u prahu
3 - 4 kapi arome vanilije
prstohvat soli
220 g brašna

Za nadjev:

100 g čokolade za kuhanje
150 g mliječne čokolade
1 žlica maslaca
30 g nasjeckanih pinjola
150 g kandirane mandarine (može arancine, limuncine)
Priprema:


Pećnicu zagrijati na 220 stupnjeva. Izraditi maslac, šećer u prahu i aromu vanilije uz dodatak malo soli pa s brašnom umijesiti tijesto.
Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj površini u pravokutnik debljine 5 mm. Premjestiti ga u lim obložen papirom za pečenje i peći 12 minuta. Izvaditi ga i pustiti da se ohladi.
Mliječnu čokoladu i čokoladu za kuhanje rastopiti na pari sa žlicom maslaca. U otopljenu čokoladu dodati pistacije i kandirane mandarine. Razmazati po tijestu i kad se stisne rezati na prutiće

0 komentari:

Objavi komentar

baner