Savjeti




ee

nedjelja, 15. svibnja 2016.

PLAZMA ČOKOLADNI KOLAČ

PLAZMA ČOKOLADNI KOLAČ




POTREBNO:
Za podlogu:
150 g Moto keksa (ili bilo kojih drugih keksića spojenih nekom kremicom)
150 g Plazma keksa (ili pettit beure)
150 g maslaca
Za kremu:
500 g bijelog kravljeg sira
2 jaja

1 žlica gustina
5 žlica šećera u prahu
1 vanilin šećer
I još:
400 ml milerama + 4 žlice šećera u prahu
Oreo cheesecake preliven čokoladomZa ganache:
500 ml slatkog vrhnja


150 g tamne čokolade
100 g bijele čokolade
I još: 1 tabla čokolade Milka sa Oreo keksima
PRIPREMA:

Za podlogu usitniti obje vrste keksa. Možete ovo učiniti tako da kekse stavite u vrećicu i izlupate ih batom za meso, a možete ih i samljeti u multipraktiku. Maslac otopiti pa ga pomiješati sa keksima. Dobivenu mješavinu koja je dosta rasipna, utiskati na dno kalupa za tortu (24 cm promjer) kojega ste prethodno premazali maslacem i posipali brašnom. Peći podlogu u pećnici na 170ºC 10 minuta. (ukoliko vam je kalup malo veći ili malo manji, nema veze, jedino što se može dogoditi da vam torta bude malo niža odnosno viša. Za kremu miksati sir par minuta, dodati šećer. Umiksati u kremu jedno po jedno jaje i na kraju žlicu gustina. Na kraju kuhačom umiješati sitno sjeckanu Milku. Dobivenom kremom premazati podlogu koju ste prethogno kratko zapekli. Peći u pećnici na 160ºC 30 min. Tada preko torte premazati sloj kiselog vrhnja kojega ste prethodno pomiješali sa šećerom u prahu, vratiti tortu u pećnicu i peći još 15 minuta. Ohlađenu tortu preliti ganacheom od tamne čokolade i pustiti da se potpuno ohladi i očvrsne. Za ganache: podijeliti slatko vrhnje u dvije posudice i obje zagrijati. U svaku dodati po jednu vrstu čokolade koju treba otopiti uz neprestano miješanje. Ganache je gotov kada masa postane jednolično smeđa. Hladiti ganache 10-tak minuta uz miješanje kako se sirna krema ne bi topila u dodiru sa toplom čokoladom. Ganache od bijele čokolade je nešto rijeđi i trebat će mu više vremena da se stegne i očvrsne, no njime ćete ionako tortu naknadno ukrašavati. Hladite na sobnoj temperaturi, ne u hladnjaku.

Related Posts:

  • PLAZMA ČOKOLADNI KOLAČ PLAZMA ČOKOLADNI KOLAČ POTREBNO: Za podlogu: 150 g Moto keksa (ili bilo kojih drugih keksića spojenih nekom kremicom) 150 g Plazma keksa (ili pettit beure) 150 g maslaca Za kremu: 500 g bijelog kravljeg sira 2 jaja 1 ž… Read More
  • Brza torta od jagoda i piškota Brza torta od jagoda i piškota Sastojci: 24 komada piškota 600 – 700 gr jagoda 1 puding vanila 1 puding jagoda 900 ml mleka 6 kašika šećera Priprema: Pripremiti jagode, iseckati ih. U isto vreme pripremate oba pudinga… Read More
  • Štrudlice sa pekmezom Štrudlice sa pekmezom Brzo gotove, brzo se pojedu Autor: Mary1 Sastojci: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tijesto: 6 dl brašna,aroma ruma 2 dl kiselog vrhnja 2 dl maslaca,makarone 1 prašak za p… Read More
  • Keksi od badema sa džemom Keksi od badema sa džemom Zbog dodatka badema keksići su posebno ukusni, a ako želite keksiće možete puniti i čokoladom. Sastojci 150 gr brašna 125 gr mljevenih badema (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(… Read More
  • Keksići od kokosa i čokolade gotovi za 30 minuta Keksići od kokosa i čokolade gotovi za 30 minuta Ovi keksići su vrlo jednostavni za napraviti, a gotovi su u svega 30 minuta Bezglutenski keksići s medom savršeni su u spoju s čokoladom. Sastojci: (adsbygoogle = wi… Read More

0 komentari:

Objavi komentar

baner