Savjeti




ee

nedjelja, 15. svibnja 2016.

PLAZMA ČOKOLADNI KOLAČ

PLAZMA ČOKOLADNI KOLAČ




POTREBNO:
Za podlogu:
150 g Moto keksa (ili bilo kojih drugih keksića spojenih nekom kremicom)
150 g Plazma keksa (ili pettit beure)
150 g maslaca
Za kremu:
500 g bijelog kravljeg sira
2 jaja

1 žlica gustina
5 žlica šećera u prahu
1 vanilin šećer
I još:
400 ml milerama + 4 žlice šećera u prahu
Oreo cheesecake preliven čokoladomZa ganache:
500 ml slatkog vrhnja


150 g tamne čokolade
100 g bijele čokolade
I još: 1 tabla čokolade Milka sa Oreo keksima
PRIPREMA:

Za podlogu usitniti obje vrste keksa. Možete ovo učiniti tako da kekse stavite u vrećicu i izlupate ih batom za meso, a možete ih i samljeti u multipraktiku. Maslac otopiti pa ga pomiješati sa keksima. Dobivenu mješavinu koja je dosta rasipna, utiskati na dno kalupa za tortu (24 cm promjer) kojega ste prethodno premazali maslacem i posipali brašnom. Peći podlogu u pećnici na 170ºC 10 minuta. (ukoliko vam je kalup malo veći ili malo manji, nema veze, jedino što se može dogoditi da vam torta bude malo niža odnosno viša. Za kremu miksati sir par minuta, dodati šećer. Umiksati u kremu jedno po jedno jaje i na kraju žlicu gustina. Na kraju kuhačom umiješati sitno sjeckanu Milku. Dobivenom kremom premazati podlogu koju ste prethogno kratko zapekli. Peći u pećnici na 160ºC 30 min. Tada preko torte premazati sloj kiselog vrhnja kojega ste prethodno pomiješali sa šećerom u prahu, vratiti tortu u pećnicu i peći još 15 minuta. Ohlađenu tortu preliti ganacheom od tamne čokolade i pustiti da se potpuno ohladi i očvrsne. Za ganache: podijeliti slatko vrhnje u dvije posudice i obje zagrijati. U svaku dodati po jednu vrstu čokolade koju treba otopiti uz neprestano miješanje. Ganache je gotov kada masa postane jednolično smeđa. Hladiti ganache 10-tak minuta uz miješanje kako se sirna krema ne bi topila u dodiru sa toplom čokoladom. Ganache od bijele čokolade je nešto rijeđi i trebat će mu više vremena da se stegne i očvrsne, no njime ćete ionako tortu naknadno ukrašavati. Hladite na sobnoj temperaturi, ne u hladnjaku.

Related Posts:

  • ČOKOLADNA TORTA KOJA ME OSTAVLJA BEZ DAHA BOLJA NEGO FERRERO ČOKOLADNA TORTA KOJA ME OSTAVLJA BEZ DAHA BOLJA NEGO FERRERO Sastojci Biskvit 5 kom jaja 100 gr čokolade 150 gr šećera 70 gr. brašno 1 kom. pecilnog praška 1 kom vanilin šećera 30 gr. krušne mrvice 3 žlice mljevenih l… Read More
  • Prefine kakao kocke bez jaja, mlijeka i maslaca Prefine kakao kocke bez jaja, mlijeka i maslaca Nemate u frižideru ni jaja, ni mlijeko, ni maslac, a željeli biste napraviti neki brz, a fin i sočan kolač? Unatoč tome možete napraviti prefini, sočni kolač – uz ovaj … Read More
  • PLAZMA KUGLE PLAZMA KUGLE SASTOJCI • 300 gr mljevenog plazma keksa • 50 ml ruma • 100 ml soka po želji • 250 gr margarina za kreme • 250 gr šećera u prahu • 200 gr čokolade za kuhanje • 60 gr prženih mljevenih lješnjaka • 50 gr ko… Read More
  • VOĆNA FANTAZIJA VOĆNA FANTAZIJA Sastojci 10 osoba za biskvit 4 kom jaja 4 kašike Šećera ( kristal) 4 kašike ulja 4 kašike Glatkog brašna pola kesice Praška za pecivo 800gr jagoda za redjanje po biskvitu za sos od jagoda 200gr jagoda … Read More
  • Divan i lagan kolac ….toliko je dobar da se topi u ustima ! Divan i lagan kolac ….toliko je dobar da se topi u ustima ! Sastojci 300g secera1 l mljeka100g putera60g gustina120g brasna4 velike kasike kakaa1 vrecica vanilin secerI JOS:100g kokos2 vrecice slag pjene (spremitii … Read More

0 komentari:

Objavi komentar

baner