Savjeti


ee

nedjelja, 21. kolovoza 2016.

Imate želučanih problema?OVIM ĆETE GA PREPORODITI!



Patite li od stalnih problema sa želucem, akutnog ili kroničnog gastritisa?
Želite li prirodno izliječiti ovu bolest?
Priroda, kao i uvijek, nudi najbolje rješenje.
Što je gastritis
Gastritis je upala sluznice želuca koju može uzrokovati prekomjerno nakupljanje žuči, lijekovi, autoimune bolesti, nepravilna prehrana, pretjerano konzumiranje alkohola i mnogi drugi faktori.
Najčešći su uzroci stres i bakterija Helicobacter pylori.
To je bolest koju je teže dijagnosticirati, a najčešći simptomi su bol u želucu, žgaravica, gubitak apetita, mučnina, povraćanje i tamna stolica.

Najbolji prirodni lijek za gastritis
Iđirot
Iđirot je domaća biljka koja pomaže u suzbijanju Helicobacter pylori.
Prvenstveno se koristi kod gastrointestinalnih problema – kod katara želuca ili crijeva, dugo­trajnih želučanih slabosti, pomanjkanja teka, pojave vrenja u želucu i kod tromosti želučanih mišića.
Čaj od iđirota pripremite močenjem u hladnoj vodi tijekom osam sati.
Alternativno, prelijte vrućom vodom i ostavite pet minuta. Upotrijebite jednu čajnu žličicu podanka na šalicu vode. Pijte tri puta na dan.
Također, možete ga uzimati u obliku tinkture (25 kapi triput na dan), ili tri do pet grama praška korijena triput na dan.
Ne smije se koristiti kod proljeva.
Prehrana kod gastritisa
Liječenje gastritisa počinje s promjenom prehrane, koja može donijeti trajno izlječenje.
Preporučuje se lagana vegetarijanska, kuhana ili sirova prehrana bez teških i masnih namirnica.
Kod gastritisa svaki organizam reagira drukčije, pa neke od uobičajeno dopuštenih namirnica mogu biti iritirajuće.
Kada pronađete najbolju dijetu za sebe, postupno možete uvoditi i druge namirnice, pa ćete vidjeti što vam odgovara.
Što izbjegavati kod gastritisa?
Meso, mesne prerađevine i namirnice životinjskog podrijetla (mliječne proizvode i jaja)
Brzu hranu (grickalice, konzerve, industrijske umake, instant juhe i slično)
Proizvode od bijelog brašna
Životinjske masti, rafinirana ulja i margarin
Alkohol, cigarete i kofein
Smjernice za dijetu
Jedite manje obroke više puta na dan.
U svaki obrok uvedite lisnato gorkasto zeleno povrće.
Pijte filtriranu ili izvorsku vodu.
Koristite hladno prešana biljna ulja, posebno maslinovo i laneno.
Soja, leća i grah neka vam budu izvori bjelančevina.
Uvrstite u jelovnik probiotike koji sadrže kulture Lactobacillus acidophilus.
Jedite hranu koja sprječava rast Helicobacter pylori (luk, češnjak, jabuke, celer, brusnice, alfa alfa).

0 komentari:

Objavi komentar

baner